Den omfattende omorganiseringen og nedbemanningen i Nordic Entertainment Group skal spare det nordiske mediehuset for 250 millioner svenske kroner i året, eller cirka 238 millioner norske kroner. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag.

Nent Group har i høst nedbemannet på alle sine kontorer i Norden. Bare på det norske kontoret mistet 45 jobben, inkludert administrerende direktør Vegard Klubbens Drogseth og hele ledergruppen hans.

Les mer: Nent-topper i kø ut døra: - Forstår at det kreves radikale grep

Ifølge Nent Group skal kuttene gjøre dem bedre rustet i møte med en høyere dollarkurs og sikre at de kan fortsette å gjøre investeringer i strømmetjenesten Viaplay, som er blitt selskapets ubestridte flaggskip.

Skriver ned fri-tv-eiendeler
Samtidig gjør Nent Group en nedskrivning av eiendelene knyttet til fri-tv-kanalene sine som TV3 og Viasat 4 på 700 millioner svenske kroner, eller 665 millioner millioner kroner. Det begrunner de blant annet med at innholdet de har fylt opp fri-tv-kanalene sine med, får mindre - eller ingen - verdi i konkurransen om strømme-tv-kundene.

- Vår nye funksjonsbaserte organisasjon gjør oss bedre i stand til å utnytte oss av de betydelige vekstmulighetene vi ser i det nordiske strømmemarkedet, samtidig som den gjør oss beredt til ytterligere ekspansjon, sier administrerende direktør Anders Jensen i Nent Group i meldingen.

Dette er første gang konsernsjefen kommenterer nedbemanningen i form av en børs- eller pressemelding.

- Det er alltid tøft når kollegaer må forlate oss, men dette er et nødvendig grep som vil gjøre oss i stand til å arbeide og investere enda smartere. Innsparingen vi har oppnådd vil veie opp for motvinden i valutakursen og gjøre det mulig for oss å fortsette å investere i Viaplay. Suksessen til Viaplay er også fundamental for vår avgjørelse om å skrive ned visse innholdselementer som vi anser å ha liten eller ingen verdi i vår reise som et ledende strømmeselskap, fortsetter han.

Har kuttet i ledelsen
Fremover skal hele Nent Group samles under én ledergruppe som sitter i Stockholm, og som i dag ikke inkluderer noen nordmenn. I tillegg til at de nasjonale ledergruppene er tatt bort, har den sentrale ledergruppen krympet fra 15 til åtte.

Slik ser den nye ledergruppen i Nent Group ut:

• Anders Jensen, President and CEO
• Gabriel Catrina, EVP & Chief Financial Officer
• Sahar Kupersmidt, EVP & Chief People and Culture Officer
• Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer
• Kim Poder, EVP & Chief Commercial Officer
• Matthew Hooper, EVP & Chief Corporate Affairs Officer
• Kaj af Kleen, EVP & Chief Technology and Product Officer
• Mia Suazo Eriksson, EVP & Chief Marketing Officer

I tillegg får Nent Group en utvidet ledergruppe som ser slik ut:

• Morten Mogensen, SVP & Head of NENT Studios Nordics and CEE
• Jakob Mejlhede Andersen, CEO of NENT Studios UK
• Kim Mikkelsen, SVP & Head of NENT Sport
• Jonas Gustafsson, SVP & CEO of Viasat Consumer

Resultatene for tredje kvartal viste en vekst i antall Viaplay-abonnenter på 25 prosent på ett år. Ved utgangen av september var Viaplay oppe i 1,459 millioner abonnenter.

Hele konsernet omsatte for 3,8 milliarder svenske kroner. Det utgjør en vekst på 9,8 prosent fra samme kvartal i fjor.

Les mer: Nent-sjefen om kuttene: - Forstår at mange tar det tungt