- Det å skulle lage underholdning av at noen drikker seg full på tv eller på nettet, er en lettvint og primitiv form for humor, sier generalsekretær i Blå Kors, Kjetil Haga, til Dagbladet.

Han snakker om Discovery-programmet «Juleølkalenderen», der en rekke kjendiser skal smake seg gjennom en ny drikk hver dag fram til jul. Alle episodene er spilt inn på samme dag, og deltakerne blir derfor fullere og fullere for hver episode.

Dette mener Haga sender et uheldig signal til barn og unge, og spesielt de som vokser opp med foreldre som drikker for mye. Bortsett fra første episode som har en aldersgrense på 15 år, har julekalenderen en aldersgrense på 12 år

Mediesjef i Discovery, Hanne McBride, sier til Dagbladet at Blå Kors og andre organisasjoner gjør en viktig jobb med å belyse problemet med alkoholmisbruk, men minner om at «Juleølkalenderen» er et humorprogram.

- Det tar rett og slett bare for seg tant og fjas, og ender opp som en kommentar til de mer useriøse sidene ved dagens øl- og drikkekultur, sier hun, og fortsetter:

- Det synes vi det må være rom for. Hvis programmet illustrerer noe, er det vel nettopp de negative sidene ved konsum av store mengder alkohol.