Karen Elene Thorsen (22) står bak Instagram-suksessen Fattig Student og har siden 2017 delt middagstips til studenter og andre og det er nå over 200 000 som følger med på ukesmenyene hennes. I fjor kom boken hennes «Fattig student – 20 ukemenyer til under 250 kroner…»  som solgte ut hele førsteopplaget på én dag, har et opplag på over 50 000 eksemplarer og i 22 uker sammenhengede befant seg på Bokhandlerforeningens besterselgerliste.

Nå selges «Fattig student – 20 ukemenyer til under 250 kroner…» som varmt hvetebrød også i Sverige. På Adlibris Sverige sin toppliste er Thorsens bok på andre plass foran blant annet den internasjonale bestselgende-forfatteren Lucinda Riley og svenske mat og helse-bøker.

Thorsen syntes det er gøy å se at svenskene er like engasjert.

- At boken har solgt veldig bra i Norge er allerede stort for meg, så det å se at Sverige er like engasjert over sunn og god mat på studentbudsjett er utrolig kult. Jeg hadde aldri trodd at matbudsjettet mitt, som jeg delte på en anonym Instagram-konto, skulle føre til en fulltidsjobb som jeg nå kan leve av. Jeg er utrolig takknemlig, sier Thorsen til Kampanje. 

I Norge utgis boken på Pilar forlag, en del av forlagssgrupperingen til Strawberry Publishing, eid av Petter Stordalen, Magnus Rønningen og Jonas Forsang.

- Suksessen med Karen sin bok har vært ekstraordinær. Utgivelsen er helt i tråd med vår strategi med å utgi få bøker som skal holde høy kvalitet og ha et tydelig konsept. At interessen for Karen og konseptet er så stor i utlandet er utrolig gøy. Dette eventyret bare fortsetter og fortsetter, sier Forsang.

I Sverige utgis boken på Strawberry Förlag. 

- Jeg er overbevist om at nøkkelen til Karens suksess er en kombinasjon av solid kunnskap, innbydende sjarm og en solid plattform på sosiale medier. sier Anders Sjöqvist fra Strawberry Publishing.