Se og Hør har i seks år hatt suksess med sin årlige «Kjendisgalla». Nå tar de skrittet videre, og arrangerer «Reality Awards» i Norge for første gang. 

- Arrangementet er blitt laget i Danmark med stort hell i fem år. Der har Reality Awards blitt en kjempefest for realitybransjen, produksjonsteamene og publikum, sier produsent Niklas Kokkinn-Thoresen til Kampanje.

Han mener Reality Awards vil skille seg fra Se og Hørs egen Kjendisgalla, Gullruten og Vixen Awards. Reality Awards skal kunne dreie seg om de norske «reality-suksessene» slik som «Paradise Hotel», «71 grader nord», «Farmen» og «Ex on the Beach». 

- Reality Awards blir en mer uformell prisutdeling, det blir mer som kjendisgallaen på speed. Mens de andre prisutdelingene er mer lukket og for spesielt inviterte, ønsker vi å mikse de forskjellige miljøene gjennom en egen festkveld for den norske realitybransjen, sier Kokkinn-Thoresen, og peker på at interessen for norsk reality-TV har «eksplodert» de siste årene.

- Den opplevelsen prøver vi å få med folk inn i. Publikum vil få muligheten til å treffe dem de har sett på TV, og delta på en fest de ikke kunne blitt med på til vanlig. 

Starte forsiktig - så vokse seg større
Prisutdelingen vil finne sted fredag 12. juni i H3 Arena på Fornebu der skal priser som «Årets skandale», «Årets øyeblikk», «Årets programleder» og «Årets reality» deles ut. For dem som ikke kjøper seg billetter til arrangementet, vil det være mulig å se klipp eller stream fra utdelingen på Se og Hør.no. 

- Detaljene er ikke helt på plass ennå, fordi formen på programmet ikke er helt avklart enda, sier Kokkinn-Thoresen. 

Han sier det er mulig programmet vil streames eller sendes på TV fra og med neste år. 

- Vi vil begynne litt forsiktig, så bygge det større og større, slik som med Kjendisgallaen. Flere TV-kanaler har vist interesse for å sende Kjendisgallaen, så vi tror Reality Awards vil ha det samme potensialet, sier han videre. 

- Forventer dere å tjene penger på arrangementet? 

- Hele reality-universet har en voldsom kommersiell effekt og verdi. Stoffet konsumeres på alle plattformer hele tiden. Selve Awards-showet er ikke laget for å tjene penger, men vil sørge for mye nytt innhold. Slik kan vi på sikt se for oss å tjene penger på dette - men går det i null i år er det fint, og går det i en liten minus så er det ikke så farlig, sier Kokkinn-Thoresen og fortsetter:

- Det er selve reality-universet rundt vi ønsker å eie. Vi har tenkt på dette i et par år, og nå er tiden inne, avslutter han.