Det har kommet inn 11 klager til Kringkastinsgrådet på gårsdagens «Debatten» på NRK1, opplyser spesialrådgiver Erik Skarrud i Kringkastingsrådet overfor Kampanje.

Flere klager på at NRK «skaper usikkerhet i befolkningen», ifølge Skarrud.

I gårsdagens program kom forsker Gunhild Alvik Nyborg med særdeles sterke påstander om korona-utviklingen i Norge. Det skapte reaksjoner i sosiale medier. Noen Twitter-brukere mener Nyborg mangler ekspertise, mens andre brukere tar forskeren i forsvar og mener blant annet at Nyborgs budskap kan være en vekker. 

NRK har tatt selvkritikk.

Les mer: Sterke reaksjoner på gårsdagens Korona-Debatten

Få korona-klager
Ifølge Skarrud handler de fleste klagene på bruken av Nyborg og at man er med på å gjøre at folk blir bekymret.

- Har det kommet inn andre korona-relaterte klager til Kringkastingsrådet?

- Det har kommet noen veldig få. Noen mener det er for mye om det på nyhetene, for eksempel, sier Skarrud.

- Skal utfordre og utfylle
Programredaktør Knut Magnus Berge i NRK forstår reaksjonene.

- Jeg har for det første forståelse for at det kommer reaksjoner på sendingen. Det er krevende tider med stor grad av usikkerhet. Vi i NRK bruker mye krefter på å være vårt ansvar bevisst med å videreformidle myndighetenes råd og opplysninger til befolkningen fra tidlig morgen til sent på kvelden, sier han til Kampanje.

Debattflatene til NRK har et annet formål, mener programredaktøren.

- Der skal vi utfordre og utfylle det rådende bildet, blant annet. Derfor mener vi det er legitimt å bringe alternative stemmer til diskusjonen. Det er en del av oppdraget. Men det må balanseres og der ser jeg at vi nok kunne bragt motforestillingene til vår første gjest i går tidligere og tyngre på banen, sier han.

I gårsdagens sending var det ikke noe alternativ til å ha motdebattantene på Skype, og det gjorde det også utfordrende, ifølge Berge.