NHSTs norske sjømatpublikasjoner Fiskeribladet og Intrafish.no permitterer 18 kommersielle og redaksjonelle medarbeidere.

- Den økonomiske situasjonen er svært alvorlig, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Øystein Hage i en melding.

Dermed må Fiskeribladet og Intrafish.no gjøre som NHST-konsernet gjorde i forrige uke da DN- og Morgenbladet-eieren permitterte 19 stykker. NHST er inne med en eierpost på 66 prosent i Fiskeribladet. 

Les også: NHST skal kutte 70 millioner kroner - permitterer 19 DN-ansatte

Det er 33 ansatte i Fiskeribladet og Intrafish.no. 18 av dem blir permittert i 40 prosent, slik at de fortsatt er på jobb tre dager i uken.

- Ser ingen annen utvei
Permitteringen varer i to måneder. I tillegg har hele ledelsen tatt ti prosents lønnskutt i tre måneder. Alle ansatte sitter nå på hjemmekontor.

- Vi ser dessverre ingen annen utvei enn å permittere, sier Hage

Korona-utbruddet har påvirket hele NHST, og sjømatpublikasjonene kommer dessverre ikke utenom å måtte gjøre tiltak..

- De t vil gå på bekostning av vår kommersielle og redaksjonelle styrke, men vi skal fortsatt tilby et godt redaksjonelt innhold på alle våre tre nettsteder, fiskeribladet.no, intrafish.no og tekfisk.no, sier Hage.

Fiskeribladet gir i dag ut papiravis tre dager i uken.

- Vi ser at interessen for innhold et vårt er stort, og vi har hatt en svært god trafikkutvikling på nett den siste tiden. Vi vil derfor arbeide for at enda flere av våre papirlesere vil benytte seg av vårt digitale innhold, sier han.

Fiskeribladet mottar pressestøtte, og Hage håper Medietilsynet nå vil fremskynde avklaringen rundt årets støttebeløp.

- Dette er viktigere enn noen gang. En snarlig avklaring er helt nødvendig når vi nå skal planlegge for resten av året og for neste år, sier Hage.