Også Schibsteds internasjonale rubrikkselskap Adevinta merker kampen mot koronaviruset på kroppen. Selskapet har store nettsteder og markedsplasser verden over som tilbyr digitale annonseløsninger innenfor vertikaler som bil, eiendom jobb og bruktgjenstander.

Les også: Koronavirus rammer Schibsted-selskap – Adevinta stenger italiensk kontor

I en markedsoppdatering skriver Adevinta at alle tiltakene mot menneskelig kontakt og begrensningene som er innført med hensyn til mobiliteten i samfunnet har påvirket selskapets nettsteder for rubrikkannonser.

- I løpet av mars har vi sett en negativ utvikling for displayannonsering da enkelte annonsører utsetter eller kansellerer deres markedskampanjer. Vi har møtt et fall i trafikk og volum av nye annonser sammenlignet med samme periode i fjor i våre største markeder. Dette vil ha en negativ påvirkning av våre inntekter i første kvartal i år, sier administrerende direktør Rolv Erik Ryssdal i en melding, 

På sitt meste i år har Adevinta-aksjen vært omsatt for 122 kroner, men har nå falt med rundt 30 prosent og er sist omsatt for 85 kroner. Det priser selskapet til rundt 58,2 milliarder kroner på børsen. På høyeste kurs var selskapet priset  til 83,5 milliarder kroner, slik at rundt 25 milliarder i børsverdi er fordampet. 

Må få ned kostnadene
Adevinta-sjefen sier det er vanskelig å gi sikre prognoser på hvordan koronaviruset vil påvirke selskapet i andre kvartal, men sier selskapet gjennomfører tiltak for å møte utviklingen.

- Vi har en fleksibel kostnadsbase som vi tilpasser oss den nye virkeligheten. Vi har redusert markedsføringen, begrenser rekrutteringen og reallokerer ressurser dit det er nødvendig, sier Ryssdal

Selskapet skriver i sin nyeste markedsoppdatering at Adveinta har en likviditetsreserve på 172 millioner euro og fikk nylig også styrket balansen med hele 300 millioner euro gjennom refinansieringen av et lån. Ryssdal sier at den krevende situasjonen gjør inntrykk.

- Det gjør stort inntrykk å se utfordringene folk møter hver dag. I denne alvorlige situasjonen er det viktig for oss å ta et samfunnsansvar både som bedrift og som arbeidsgiver. En stor del av våre kollegaer jobber fra hjemmekontor og vi leverer fortsatt en fullt ut, operativ tjeneste til våre brukere og konsumentene. Vi forventer at dette vil fortsette, sier administrerende direktør Rolv Erik Ryssdal i en melding.

Noen av bidragene som Adevinta har skjerpet kampen mot annonsesvindel og fjernet annonser som forsøker å tjene penger på å selge masker og hansker samtidig som selskapet gjør plass tilgjengelig på nettsidene for viktige budskap fra helsemyndighetene.