Yama Wolasmal erstatter Kristin Solberg i Beirut og Simen Ekern erstatter Philip Lote i Brussel. De tar begge over som NRKs nye korrespondenter i sommer. Det skriver NRK på egne nettsider.

Wolasmal har tidligere vært korrespondent i Kabul og utenriksreporter for TV 2. Han begynte som nyhetsanker i NRK i 2017.

- Beirut er et Mini-Midtøsten. Her finner du regionens mangfold, motsetninger og paradokser på ett sted. Et perfekt utgangspunkt for å dekke Midtøsten som jeg alltid har vært fascinert av, sier Wolasmal til NRK.

Journalist og forfatter Simen Ekern er utdannet idéhistoriker. Han har blant annet vært tilknyttet Dagbladet, TV 2 og Morgenbladet i Oslo, Brussel og Roma, og levert stoff til en rekke andre medier.

De siste ti årene har han vært frilanser, og har vært tilknyttet Morgenbladet og TV 2. Nå gleder han seg til å jobbe fulltid for NRK.

- Det er landets viktigste plattform for formidling av nyheter, historier og diskusjoner om Europa. Når jeg nå har vært så heldig å få den muligheten, var det ikke særlig vanskelig å takke ja, sier Ekern.

Utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen sier i meldingen at han er godt fornøyd med sine to nye korrespondenter.

- Yama Wolasmal har bred erfaring fra feltarbeid i regionen og kommer til å gi oss nye perspektiver på Midtøsten. Simen Ekern på sin side har en enestående Europa-kunnskap som han nå vil kunne dele med hele Norges befolkning, sier Falkenberg Mikkelsen.

Dramatisk:

- Europa går dramatiske tider i møte nå. Mange av tidens store utfordringer treffer det europeiske kontinentet ekstra hardt, sier Simen Ekern som blir stasjonert i sentrum av det hele i Brussel. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix