Nent-gruppen har landet en ny og langsiktig avtale med TV- og internettdistributøren Altibox.  Den nye avtalen sikrer rundt én million Altibox-seere tilgang på alle Viasport-kanalene, ViasatFilm og de norske TV-kanalene TV3, Viasat4 og TV4. I tillegg vil Altibox’ TV-kunder få muligheten til å inkludere Nent-gruppens strømmetjeneste Viaplay som en del av abonnementet for første gang.

Dermed sikrer Nent seg viktig distribusjon I forkant av dekningen av vintersporten fra og med høsten 2021. I fjor på denne tiden kjøpte Nent en stor rettighetspakke som sikrer selskapet populære idretter som langrenn, alpint, skihopp både i verdenscup og VM.

Les også: TV3-eier kjøper ski-rettigheter –  nå rakner vintersporten for NRK

- Altibox’ populære TV-tilbud har stor dekning i Norge og dette utvidede partnerskapet er gode nyheter for våre seere. Viaplay er den ledende nordiske strømmetjenesten, og vil snart være mulig å velge for mer enn én million Altibox-seere som del av deres abonnement, sier kommersiell direktør i Nent-gruppen, Kim Poder.

- Fra og med neste år vil vårt tilbud inkludere vintersport, noe vi vet har stor interesse i Norge og dette vil ytterligere styrke Nent-gruppens posisjon som hjemmet for den bredeste og meste relevante underholdningen, sier Poder.

Med avtalen med Altibox kan den nye toppsjefen i TV- og interenettdistributøren Tor Morten Osmundsen, glede seg over et fortsatt og utvidet samarbeid med Nent-gruppen.

- Vi er veldig glade for fornyelsen av denne langsiktige avtalen som tydeliggjør de sterke båndene vi har med Nent-gruppen i mange år. Avtalen er i tråd med vår strategi om å utvide underholdningstjenesten vår til  et stadig større antall kunder, sier Osmundsen.

Nent-gruppen har et mål om å gjøre strømmetjenesten Viaplay bredt tilgjengelig på alle de store plattformene og har gjort tilsvarende avtale med en rekke av de største distributørene i Norge som Canal Digital, Get, NextGenTel, RiksTV og Telenor.

Siden juni 2018 har Nent-gruppen kjøpt eller fornyet en rekke store sportsrettigheter, som blant annet Bundesliga, Ligue 1, Formel 1, IndyCar, EM og VM i håndball, European Tour og Ryder Cup i golf. Selskapet sikret seg tidligere i år også Premier Legue i hele Norden.