I mars satte VGTV en ny rekord med én million redaksjonelle visninger i snitt hver dag. Det er en vekst på over 40 prosent sammenlignet med mars i fjor. Rekordtallet gjelder kun videoer som aktivt startes av brukeren – dersom man inkluderer autoplay-visinger, er tallet enda høyere.

Etterspørselen etter videoannonser er også like stor som før koronakrisen, ifølge VGTV-redaksjonen. VGTV hadde i 2018 en omsetning på 123 millioner kroner. 

- Dette er utrolige videotall, som selvfølgelig har sammenheng med koronakrisen. Hele Norge går til VG får å holde seg oppdatert, og de vil ha nyhetene i det de skjer. Da er det ingenting som slår live og levende bilder. Vi satser massivt på breaking news, slik at VG-brukere kan følge utviklingen time for time. Alt som kan dekkes live, dekker vi live - både i Norge og internasjonalt. Interessen er enorm, sier VGTV-redaktør Rolf Sønstelie.

Det er ikke bare live-dekningen som engasjerer. Ifølge Sønstelie får også videoer som bringer seeren «tett på dramaet» – som videoer fra sykehusene i Italia og Spania – veldig høy trafikk.

- Det samme gjelder saker som setter nyhetene i kontekst og forklarer. Samtidig lager vi kreative videoer som gir folk hjelp og service i den nye hverdagen. Tallene viser at brukerne også trenger den typen innhold, sier Sønstelie.

- Betaler seg, både i seertall og inntekter
Det er ikke bare koronakrisen som forklarer VGTVs vekst. Kurven har siden i fjor sommer pekt sammenhengende oppover, slik Kampanje har skrevet om tidligere. Januar ble VGTVs beste trafikk-måned noensinne. Allerede i februar ble rekorden slått.

- Første kvartal er over 20 prosent høyere enn samme periode i fjor. Også i dekning vokser VGTV kraftig. 30 prosent flere bruker VGTV i mars i år, mot mars 2019. Vi snakker altså om en signifikant vekst over tid, administrerende direktør Thomas Manus Hønningstad.

- Vi har bygget stein på stein gjennom flere år, og har oppnådd en klar nummer én-posisjon blant de norske mediehusene. På sett og vis er det VGTV som har definert web-TV i Norge. Nå ser vi at det betaler seg, både i seertall og inntekter, fortsetter Hønningstad.

- Viktig å trekke unge brukere
VGTV-tallene i mars peker mot en markant vekst i de unge målgruppene og blant kvinner.

- De unge foretrekker i større grad video og visuell formidling, og vi ser at demografien på VGTV stadig blir yngre. 37 prosent av brukerne er under 35 år, og cirka halvparten er kvinner. VGTV har over tid vært viktig for å trekke unge brukere til VG, og vi ser virkelig effekten av det nå. Nå gjelder det å holde på dem, sier Sønstelie.

Det samme gjennomslaget for nyheter og korona-innhold ser VG blant de unge på Snapchat. Foruten den daglige VG-utgaven på Snapchat Discover, lager VGTV to daglige nyhetsshow. Disse ses av over 200 000 unike brukere hver dag. Det er en økning på 30 prosent mot februar. 75 prosent av seerne er under 25 år.

- Dette er oppsiktsvekkende tall, som forsterker VGs posisjon blant de unge målgruppene. Det er ikke riktig at unge ikke vil ha nyheter, men de vil ikke nødvendigvis ha dem formidlet på den tradisjonelle måten. Når vi lager nyheter som video, på en kreativ og visuell måte, er de unge med oss, sier Sønstelie.