«Livet er morsommere for de som elsker fotball», ble det en gang sagt i reklamen. Grunnen til at vi husker det fremdeles, er selvfølgelig at det bygger på en innsikt som var og er sann.

De som bare er sånn passe interessert i fotball, hevder at uttrykket bare gjelder for de som heier på Rosenborg, Manchester City eller Barcelona. Men det er her avstanden oppstår mellom de som følger fotball og vi som virkelig elsker fotball. Selv om du heier på lag som sjeldent vinner, som Tottenham og Lyn, så er opplevelsen like intens. Alt bygger seg opp til kampdagen, som oftest på TV 2 Premium, og en sjelden gang live. Diskusjoner og spekulasjoner i forkant, pinefull spenning gjennom selve kampen ispedd kyndige kommentarer fra folk vi stoler på i studio, den endeløse gleden når vi vinner og den like endeløse furtingen. Det er en tvers igjennom deilig side av livet.

Vi som har disse følelsene hver uke hele året, har de siste tre månedene ikke kjent annet enn et stort savn. Koronaviruset satt en stopper for alt fra Champions League via Premier League til den norske Eliteserien. Ingen klager, til det er bakgrunnen for dette tross alt lille offeret for alvorlig. Bare et stille savn – som ble erstattet av ekstatisk glede over endelig å få Premier League tilbake på skjermen. Men, så blir det altså ikke sånn for en halv million Telia- og Get-kunder.

Skulle ikke Telia være utfordreren? En utfordrer er en du heier på, som vil gjøre ting bedre. Litt som Harry Kane og Tottenham,

«Du tror det ikke før du ser det», var et populært reklameuttrykk hos TV 2, og det passer jo rimelig godt i denne konteksten. Det er simpelthen umulig å forstå hvordan to store, ansvarlige selskaper som Telia og TV 2 ikke klarer å bli enige til beste for kundene sine.  

Skulle ikke Telia være utfordreren? En utfordrer er en du heier på, som vil gjøre ting bedre. Litt som Harry Kane og Tottenham. De vil så gjerne spille attraktiv fotball og gi fansen en tittel til slutt, men Terje Johansen fra reklameuniverset til Telia, som liker å titulere seg som «Norges største utfordrer», vil det annerledes. Ifølge den samme reklamen har han bakgrunn både fra Silicon Valley og internasjonalt diplomati. Særlig! 

Min erfaring med internasjonalt diplomati er begrenset, men i min naivitet vil jeg tro at man burde bli enige på seks måneder. Seks måneder! Kom igjen ‘a Terje, kom igjen ‘a Olav. Vi har vært uten fotball i tre måneder og det føles som en evighet. Det må da være mulig å bruke to ganger evigheten, altså seks måneder, på å finne en løsning.

Et godt reklamekonsept skal bygge på en innsikt som er sann, og når du bygger det på innsikten om at alle elsker en utfordrer, så må du også oppføre deg som en. Å snappe fotballopplevelsen rett foran nesa på oss, er ikke noe en utfordrer gjør. Så enkelt er det bare.

Jeg synes utrolig synd på de som nå ikke får fulgt den ekte utfordreren Harry Kane i sin jakt etter Champion League-spill, for det kommer til å bli spennende. Hvis Terje Johansen ønsker å bli guru, ikke bare for de andre guruene, men også for fotballfansen, bør han ringe Olav i dag. For tiden er knapp.

For min del begynner det med en gyser mot Manchester United på fredag.