Vi sendte torsdag ut en pressemelding der vi sa at vi nå var enige med Telia om pris, vilkår og til og med å forhandle uten frist. Det var sant torsdag og det er sant i dag. Vi forutsatte imidlertid at ingen av partene mente vi skulle ha en evigvarende og uoppsigelig avtale. Der tok vi feil. 

Når de fleste mediene oppfattet vår pressemelding som at vi og Telia hadde skrevet under en ny avtale og at signalene var på vei tilbake, må vi som formulerte meldingen, ta ansvaret for hvordan det ble tatt imot. Det skapte forvirring, til tross for at det som sto der var sant.

Kampanje har skrevet en innsiktsfull kommentar om hva som gjør forhandlingene mellom TV 2 og Telias Get krevende. Det er en unik konflikt, der TV 2s hovedkanal for første gang er skrudd av og konfliktnivået er høyt. Det går selvsagt ut over omdømmet vårt, og hver dag koster det store summer for TV 2. 

Vi må likevel stå i forhandlingene og ikke gi etter for presset, fordi dette handler om fremtiden til norsk innhold og norsk journalistikk, som Kampanje også skriver. Men en million norske TV-seere er helt unødvendig fanget i midten av en dragkamp som fremstår stadig mer uforståelig. Derfor har vi gjort alt vi kan for å finne en midlertidig løsning, og vi ser at partenes ulike utspill i media har skapt forvirring. Men vi er ikke enige i at vi har gamblet med troverdigheten vår.

Les også: - TV 2 gambler med egen troverdighet. Dette er farlig spill

Når vi i ettertid ser hvordan pressemeldingen ble oppfattet, tar vi altså selvkritikk på at den burde vært tydeligere.

Torsdag gikk Telia offentlig ut under overskriften «Slik skal vi løse konflikten», samtidig som de sendte TV 2 et nytt tilbud om midlertidig forlengelse av dagens avtale. Forlengelsen skulle skje til samme pris og vilkår som i dag, men uten noen tidsfrist for forhandlingene. Det var direkte kontakt med Telia gjennom ettermiddagen, og det ble uttrykt fra begge parter en tydelig felles ambisjon om å bli ferdige med forhandlingene på få måneder. I tillit til dette aksepterte vi å frafalle vårt krav om en fast tidsfrist for forlengelsen, slik Telia ba om.

Vi trodde virkelig ikke at Telia mente at en midlertidig avtale skulle kunne vare evig. På dette tidspunktet, torsdag kveld, trodde vi oppriktig at saken var løst, fordi vi hadde imøtekommet alt det vi oppfattet Telia hadde bedt om. 

Dette var grunnlaget for pressemeldingen, og innholdet i pressemeldingen er riktig. Vi sender ikke ut falske pressemeldinger. For oss var enigheten åpenbar, og det formidlet vi også raskt ut. Men Telia kom overraskende tilbake til oss og sa vi slett ikke var enige. Det var først da vi forsto at Telia faktisk insisterte på en avtale som i prinsippet kan vare evig, og som ikke er mulig å si opp. 

Når vi i ettertid ser hvordan pressemeldingen ble oppfattet, tar vi altså selvkritikk på at den burde vært tydeligere. Slik kunne vi unngått at det ble oppfattet som en felles pressemelding om en løsning. Med fasit i hånd, vi burde unngått å formulere en pressemelding som viste seg å gi kundene falske forhåpninger. 

Men det grunnleggende spørsmålet har Telia fortsatt ikke besvart: Hvorfor kan ikke Telia slå på kanalene når vi har bekreftet i to hele døgn at det kan de? Det hadde en million TV-seere fortjent å få vite.