Denne kommentaren ble først publisert på TV2.no og er gjengitt med tillatelse.

Kjære GET-kunde. 

La meg starte med å beklage, nok en gang, for at du ikke lenger har tilgang til TV 2s kanaler. Tøffe forhandlinger er helt normalt i bransjen vår, men at dere som seere må lide for det er nytt. Aldri før har TV 2s hovedkanal blitt tatt av luften. Derfor har det viktigste for meg den siste uken vært å finne en løsning som gir dere tilbake  innholdet dere fortjener og betaler for, mens vi fortsetter å forhandle med Telia/Get. Selv det har vært umulig og akkurat nå står vi helt fast. Derfor har jeg skrevet dette åpne brevet til dere for å forklare hva denne saken faktisk handler om. 

Jeg skulle veldig gjerne ha vært denne konflikten foruten. Tro meg, jeg leder en kommersiell TV-kanal der vi får betalt for hver eneste seer. Hver dag uten deg og én million andre TV 2-seere, betyr store tap for oss. Men selv om jeg er leder for et mediehus som er avhengig av seere og reklameinntekter, er det noe som kommer før reklamen. Det er det er innholdet vi lager. Hvis ikke vi lager nyheter, Kompani Lauritzen, Åsted Norge, fotballfest og Farmen, så hjelper det ikke med reklame. 

Det er det denne konflikten mellom Telia/Get og TV 2 handler om. Hvem skal være med å finansiere det innholdet, de programmene? Hvem skal være med i det spleiselaget som sørger for at vi får stadig bedre norske programmer? Svaret bør være enkelt. De som tjener penger på innholdet, må i hvert fall være med. Som Telia/Get. De selger deg en TV-pakke, og den er ikke mye verdt uten TV-kanaler og innhold. Det innholdet kjøper de fra TV 2, etter at vi har betalt journalister, programskapere, fotografer, regissører, programledere, artister, deltakere og alle som jobber med TV. Get tar godt betalt fra deg for at du skal få innholdet på TV, da må også Get betale til TV 2. 

Og det gjør de. Det er bare at Telia/Get betaler veldig mye mindre enn alle de andre som selger TV-pakker. Dette har historiske årsaker, men siden det er alvor nå, tillater jeg meg å si det som det er. Telia/Get krever at de skal betale 20 prosent mindre enn andre distributører for det samme innholdet. Og det til tross for at prisen ut til deg som kunde ikke er noe lavere enn hos de andre distributørene. Vi har stilt spørsmålet flere ganger. Hvorfor skal det være sånn? 

Dette er første gangen i TV 2s historie at noen skrur av hovedkanalen. Men at det skjer med Telia-eide Get er ikke tilfeldig. De har allerede vært i mange konflikter med kringkastere, nå sist med TVNorge og Discovery-kanalene. Jeg ønsker å få til en løsning som ikke rammer deg som TV-seer. Derfor har vi bedt Telia/Get om en våpenhvile, hvor vi forlenger den forrige avtalen uendret frem til desember. På den måten kunne du fått TV 2-kanalene tilbake, og partene kunne forhandlet videre på bakrommet. Det har dessverre Telia/Get blankt avvist. Derfor kan det ta tid før du får TV 2, Nyhetskanalen og alt det andre tilbake, dessverre. Det er veldig synd. Men vi håper i det lengste at Telia/Get vil ombestemme seg.