«Tenet», Christopher Nolans nye storfilm, lanseres i utvalgte land internasjonalt i slutten av august. Det melder bransjemagasinet Variety. 26. august vil filmen ha premiere i Sverige, Danmark og England, før «Tenet» lanseres i Norge 28. august. 

Kampanje skrev forrige uke om hvordan «Tenet» skulle redde kino-sommeren, før filmen ble utsatt igjen og igjen, noe som ga konsekvenser for Kino-Norge. Nå kommer filmen til Norge i august likevel. Det gleder Guttorm Petterson, administrerende direktør i Film & Kino, kinobransjens bransje- og medlemsorganisasjon.

- Det er klart det er gode nyheter. Den har vært forskjøvet fra 17. juli, så ble det 31. juli og det er gått stykkevis, og vi tenkte at nå var det fare for at den tar et stort sprang, men det har den ikke gjort likevel, sier Petterson til Kampanje.

Les også: Hollywoods koronapause skaper bølger i Kino-Norge

- Bra tak på publikum
Petterson tror nordmenn vil flokke til kinoene for å se Nolans neste storfilm.

- Han har et bra tak på publikum og lager fantastiske bra filmer. Denne her er i tillegg tatt opp i Norge. Allerede på teaser-plakaten var det bilde fra Operaen som bakgrunn. I tillegg vet vi at det er tatt opp en del på Tjuvholmen i Oslo, sier Petterson.

- Jeg er glad for at den nå kommer, for da er det sjans for at det slippes flere store engelskspråklige filmer som vi er avhengig av, i tillegg til de norske, fortsetter Petterson.

USA må vente
Variety skrev forrige uke at Warner Bros. vurderte å lansere filmen internasjonalt, før hjemme i USA på grunn av koronasituasjonen i landet. Nå skriver bransjemagasinet at amerikanerne må vente til september. «Tenet» vil da lanseres i utvalgte amerikanske byer 3. september. 

Filmen kostet omtrent 200 millioner dollar å produsere i tillegg til flere titalls millioner dollar å markedsføre ifølge Variety. «Tenet» er den første storfilmen til å lanseres etter koronapandemien startet, skriver Variety.