Play Magnus Group har inngått en avtale med Eurosport om de europeiske og asiatiske rettighetene til 2021 sesongen av Champions Chess Tour. Rettighetene gjelder ikke i Norge. Touren vil sendes på Eurosports plattformer til seere i mer enn 60 markeder over hele Europa og Asia.

- Vi er glade og stolte over dette viktige samarbeidet. Ved å samarbeide med et ledende sportsnettverk som Eurosport, er vi i stand til å bringe sjakkunderholdning til et helt nytt publikum og utvide vår globale rekkevidde. Sjakk, og spesielt online sjakk, er i vinden som aldri før. Vi har absolutt langsiktige ambisjoner om å nå ut til mange seere, sier Tour Director i Play Magnus, Arne Horvei til Kampanje.

- Viktig å sikre bred distribusjon 
Andreas Thome
, administrerende direktør i Play Magnus Group, sier i en børsmelding at de er stolte over samarbeidet.

- I stedet for å gjøre et ordinært salg av rettighetene har vi bestemt oss for å jobbe tett sammen med Eurosport for å utvikle sjakksporten. På dette stadiet er det viktig å sikre bred distribusjon for å tiltrekke kommersielle partnere til Champions Chess Tour og bygge verdien av sjakkrettsrettigheter over tid, sier Thome.

I 2021-sesongen av Champions Chess Tour, som går fra november 2020 til september 2021, vil Magnus Carlsen og verdens toppspillere konkurrere over ti turneringer med en total premiepott på 1,5 millioner dollar.

Norsk programleder i 60 markeder
Tidligere Viasat-programleder Kaja Snare vil være både sportsdirektør og programleder når Champions Chess Tour går av stabelen.

- Du blir å se på skjermen i over 60 markeder, klar for ny kjedistilværelse?

- Hehe, det er nok spillerne som blir de store stjernene her og vi håper jo at flere enn Magnus nå må innfinne seg med å bli verdensstjerner, sier Snare til Kampanje.

Les også: TV3-profil går til Play Magnus – skal lage sjakk-TV «med verden som marked»

- Globalt publikum
- Sjakk har et stort potensial for å tiltrekke seg et dedikert globalt publikum, og Eurosport har bred erfaring med å øke bevisstheten rundt ulike sporter og etablere en solid plattform for å utvide tilhengerskaren og nå nye målgrupper. Play Magnus Group er kjent for innovasjon og modernisering av sjakk som spilles av over 650 millioner mennesker globalt. Eurosport vil legge opp til en kombinert lineær og digital tilnærming i distribusjonen, sier Trojan Paillot, VP Rights Acquisitions and Distribution hos Eurosport.

Play Magnus ble etablert av Magnus CarlsenEspen Agdestein og Anders Brandt i 2013. Selskapet tilbyr løsninger for sjakkspillere over hele verden, samt e-læring- og underholdningstjenester via sine merkevarer Chess24, Chessable, CoChess, Play Magnus og den nye The Champions Chess Tour.