Årets julefilm fra Ruter runder foreløpig av det fjerde året i samarbeidet mellom reklamebyrået SMFB og Ruter.

- Filmen er ikke en tradisjonell julefilm. Her har vi fått over 400 av Oslos befolkning til å bidra til å tenne 1000 lys i en litt tøff tid. Vi er også glade for at Eva Skram ønsket å bidra til å spre håp til hele byens innbyggere, sier Thomas Askim, kreativ leder i SMFB til Kampanje

Askim forteller at de sammen med Ruter har som mål å gjøre Oslo til et enda bedre sted å bo. 

- Sammen med Ruter utviklet vi en posisjon med en ambisjon om å ta en litt større rolle i å gjøre storbyen litt mindre. Å bygge broer mellom menneskelige ulikheter og bydeler, forteller Askim.

- Historier om ekte mennesker 
SMFB-rådgiveren trekker frem flere kampanjer som eksempler på deres ambisjon om å gjøre Oslo litt mindre.

- Som da vi sammen valgte å ønske nye beboere velkommen til Oslo, mennesker som kom fra ulike land og ulike steder i Norge. Felles for de alle var at de var helt nye i byen. Eller når vi sammen løftet frem grenseløs kjærlighet på tvers av bydeler, distrikter, etnisitet og kjønn. Eller når vi valgte å ta opp det vanskelige tema ensomhet i kampanjen «Hei».

- Alle aktivitetene med det til felles at det er historier om ekte mennesker som folk kan kjenne seg igjen i, fortsetter Askim.

Se Ruters julehilsen her produsert av produksjonsselskapet Maskinen:


- Vært en utfording
På spørsmål om hvordan det har vært å lage kampanjer for Ruter i koronaåret 2020 forteller Askim at det har vært et veldig annerledes år.

- Ruter jobber jo med å bringe folk sammen, nå må de holde folk fra hverandre, be om avstand og be om at de ikke reiser til og med, så er det veldig uvanlig. De jobber for å knytte folk sammen både med tjenesten de gjør, men også med å ta en samfunnsrolle i Oslo og Akershus som handler om å knytte folk sammen, fysisk og mentalt. Tatt opp temaer som både ensomhet og kjærlighet de siste årene, så det har vært en utfordring å bare fortelle om restriksjoner, det har vært spesielt, sier Askim.

- Man ser ikke så mye kollektivtrafikk i reklamefilmen?

- Man har måtte fortelle folk mye rart i løpet av året, og bedt folk sykle eller gå i stedet for å ta kollektiv, så når jula kom nå ville Ruter gi en positiv hilsen til Oslos innbyggere.  Si god jul og minne om at det er mange lyspunkter der ute, selv om det er annerledes tider. Så man lager en film til de som bor her og sier god jul, sier Askim.

Les også: Ruter venter på bedre tider i ny kampanje: - Rørende å se hvordan folk byr på seg selv