Nyheten om at HBO Max - WarnerMedias nye globale strømmetjeneste - rulles ut i Norden ble sluppet av sjefen i HBO Max Global, Andy Forssell, på et digitalt møte torsdag kveld. Den erstatter HBO Nordic, som har vært på markedet i åtte år.

Ifølge BroadbandTVNews vil endringen skje i andre halvår av 2021 og innebære en dobling av innhold for brukerne av tjenesten.

Målet er å rulle ut HBO Max i 190 land. - Det er bare et spørsmål om hvor raskt vi kan gjøre det, sier Forssell. 

30 prosent av norske husholdninger har i dag et abonnement på HBO Nordic, men konkurransen om TV-en tilspisser seg, og Disny+ er blant nykommerne som har gjort stor suksess. Til neste år lanseres også Paramount+ som en selvstendig tjeneste på det norske strømmemarkedet, og Dplay døpes om til Discovery+.

Les også: Ny Hollywood-gigant inntar det norske markedet - kupper rettigheter fra HBO Nordic