Aftenposten ansetter Nazneen Khan-Østrem (52) som ny Oslo-kommentator. Ansettelsen er en del av avisens store Oslo-satsing.

- Jeg er lidenskapelig opptatt av Oslo og endringene byen står oppi. Jeg er like supernysgjerrig på byens politiske prosesser som jeg er på den fysiske utformingen av en holdeplass og på hvordan utviklingen i byen henger sammen med internasjonale trender, sier Khan-Østrem.

Les også: Aftenposten styrker Oslo-dekningen med opptil 25 millioner kroner

Khan-Østrem kommer fra jobb som forlagsredaktør for sakprosa i Aschehoug. Hun har bakgrunn fra blant annet Aftenposten, NRK, Dagens Næringsliv og Klassekampen. Hun var i ti år høyskolelektor ved journalistutdannelsen på det som nå heter OsloMet. Hun har en master i internasjonale reaksjoner fra London School of Economics.

- Jeg er strålende fornøyd med å bli ansatt i Aftenposten som kommentator og gleder meg voldsomt. Jeg får muligheten til å jobbe sammen med de beste folkene, så dette er en drømmesituasjon for meg, sier Khan-Østrem.

Khan-Østrem er også forfatter av blant annet den kritikerroste boken «London - blant gangstere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet».

- Khan-Østrem har et boblende engasjement for Oslo. Hun har stor kunnskap om urbane trender og byutvikling. Hun har mangfoldig journalistisk bakgrunn og sterke analytiske evner, sier Aftenpostens politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim.

Khan-Østrem blir en del av Aftenpostens kommentaravdeling som har ansvar for avisens ledere og kommentarer.

- Khan-Østrem vil styrke og utfylle Aftenpostens meningsjournalistikk. Jeg er overbevist om at hun vil bli en markert, spennende og viktig stemme i debatten om Oslo, sier Alstadheim.