Discovery har sikret seg en fornyelse av rettighetene for Giro d’Italia. Avtalen strekker seg frem til 2025, og rittet vil sendes eksklusivt på discovery+ og Eurosport i Norge.

- Giro d‘Italia har vært et av de viktigste rittene for oss i flere år. Vi er derfor svært glade for at vi nå har sikret oss eksklusive rettigheter de neste fire årene. Giroen er et av de største sykkelrittene i verden, og sammen med de italienske klassikerrittene, er rittet en viktig del av vår sykkelsatsing, sier Morten Johannessen, sportsdirektør i Discovery.

I tillegg til de nye rettighetene, har Discovery også styrket ekspertkorpset. Fra 2021-sesongen vil Emilie Moberg være med som ekspertkommentator på både Eurosport og discovery+.

- En annen nyhet er at vi kommer til å sende langt flere ritt fra kvinnenes proffsirkus. Proffsyklist Emilie Moberg kommer til å være med oss som ekspertkommentator når hun selv har pause fra konkurranse. Det er vi veldig glade for, Emilie har masse erfaring og et unikt innblikk i sykkelsporten, sier Morten Johannessen.

Avtalen inkluderer også andre italienske ritt, for både menn og kvinner, blant annet klassikerritt som Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milano-Torino, Gran Piemonte, Giro di Sicilia, Milan-San Remo og Il Lombardia. Alle rittene vil sendes på Eurosport og discovery+.

- Det betyr at hvis du ønsker å følge med på Norges beste syklister, både på herre- og damesiden, i tillegg til Norges eneste profflag – Uno X – så er det Eurosport og discovery+ som gjelder også i 2021, sier sportsdirektøren.