Som Kampanje skrev allerede på lørdag er det tøffe tider for talkshows på de kommersielle TV-kanalene og tøffere skal det bli. I et innlegg på Facebook går den erfarne talkshow-programlederen Fredrik Skavlan ut og forteller at han gir seg på skjermen etter 12 år med «Skavlan» og 25 år med talkshows.

Dermed blir siste ord sagt på «Skavlan» denne høsten på TV 2.

- Vi skal ha «Skavlan» på til høsten og det tror vi kommer til å bli en veldig fin avslutning. Vi tror Fredrik Skavlan kommer til å gå ned med flagget til topps og gleder oss til en hel sesong med «Skavlan», sier kanaldirektør i TV 2, Trygve Rønningen, til Kampanje.

Les også: Legger ned «Skavlan» etter 12 år

Rønningen sier at han likevel blir litt trist av å tenke på at Skavlan gir seg.

- Det er en del av TV-livene som blir borte når dette er helt over neste vår. Det kommer jeg til å kjenne på. Det er ikke noen andre som samler Dolly Parton og Karsten Warholm i et og samme program. Det er noe jeg tror mange kommer til å savne.

- Når fikk dere vite om Skavlans beslutning?

- Det er en stund siden han informerte oss. Det er det mest presise jeg kan si, sier Rønningen.

Les også: Talkshow-fremtiden på TV 2 og TVNorge henger i en tynn tråd: - Leirbålet er slukket

- Hatt diskusjoner med Skavlan
I fjor signerte Fredrik Skavlan og hans selskap Monkberry en ny toårsavtale med TV 2 etter at kanalen overtok programmet fra NRK i 2018. Rønningen sier kanalen har vært i samtaler med Skavlan om fremtiden underveis i avtaleperioden.

- Vi har hatt diskusjoner med Fredrik Skavlan etter alle sesongene på TV 2 og det er ikke overraskende at han har valgt dette og at han vil tre helt tilbake. Det er over ett år siden han tok beslutningen om å kutte ned til en sesong og da er det ikke overraskende at han tar det et knepp videre, sier Rønningen.

- Ville det vært aktuelt for TV 2 å fortsette med «Skavlan» hvis Skavlan selv ønsket?

- Det blir veldig hypotetisk, og det er heller ingen problemstilling. Det er vanskelig å lage «Skavlan» uten Fredrik, sier Rønningen.

Les også: Slik kuppet TV 2 Skavlan - la flere titalls millioner på bordet

- Kommer ikke til å bli erstattet
TV 2 deler rettighetene til «Skavlan» med svenske SVT i Skandinavia, men i motsetning til TV 2 har den svenske allmennkringkasteren bygget opp et nytt talkshow på grunnmuren til Skavlan denne våren med «vikaren» Carina Bergfeldt i programlederstolen. Det var aldri aktuelt for TV 2, som heller ikke har vist den nye svenske varianten.

- Da Fredrik valgte å gå for bare en sesong i året, så ønsket man i Sverige å fortsette med et talkshow. Men det var uaktuelt for oss å vise et rent, svensk talkshow, sier han.

Bergfeldt har allerede takket ja til ny talkshow-sesong på SVT, men som Kampanje skrev lørdag er ikke talkshow noe TV 2 kommer til å satse på fremover.

- Talkshowenes tid er over på TV 2?

- «Senkveld» og «Skavlan» kommer ikke til å bli erstattet av tilsvarende programmer, men TV 2 ønsker og kommer fortsatt til å være del av det offentlige ordskiftet slik vi er det på TV 2-nyhetene hver dag, så får vi se i hvilke former og fasonger ulike programkonsepter vil dukke opp fremover, sier han.

- Vil Skavlan dukke opp igjen på norsk TV?

- Det spørsmålet må du nesten rette til ham. Det han sier til meg er at han er lettet over denne beslutningen, så får vi sa hva som blir neste steget i hans karrierevei.

- TV 2 og Skavlan skilles som gode venner?

- Ja, veldig gode venner, sier Rønningen.

NRK: - Alt har en slutt
Også underholdningssjef i NRK, Charlo Halvorsen, sier det er synd at Skavlan nå har bestemt seg for å gi seg.

- Det er for så vidt trist. «Skavlan» på TV 2 har vært et bra talkshow. Prosjektet i seg selv har ikke endret så mye karakter fra det var på NRK til TV 2 - men alt ting har en slutt, sier Charlo Halvorsen i NRK om nedleggelsen av «Skavlan» til Kampanje.

- Er det mulig at vi vil få se Skavlan igjen på skjermen hos NRK etter dette? 

- Det har jeg ikke noen kommentar til enda, sier Halvorsen.