Svenske Jonas Gustafsson rykker opp fra stillingen som finansdirektør og tar nå over som administrerende direktør etter Bjørn Ivar Moen. Sistnevnte tar over som administrerende direktør i Telenor Sverige fra 1. oktober av. Det melder Allente i en pressemelding torsdag morgen.

- Jonas er en veldig talentfull leder, og vi kjenner ham selvfølgelig godt fra hans tid i Nent Group, så Allente er i gode hender. Vi vil rette en stor takk til Bjørn Ivar for å lede Allente i sine første steg som nytt selskap, og vi ønsker han all lykke med sitt nye oppdrag i Telenor Sverige, sier administrerende direktør i Nent Group, Anders Jensen, i en pressemelding.

Allente som ble etablert i mai 2020 tilbyr lineær-tv kombinert med strømmetjenester til sine brukere. Selskapet er en fusjon av Telenor og Nent Groups tidligere satelitt-virksomheter, og eies sammen av de to selskapene. Denne fusjonen ble ledet av Moen som nå går tilbake til Telenor.

- Det har vært helt fantastisk å lede først Canal Digital, så Allente, gjennom sammenslåingen. På kort tid har Allente etablert seg som en nordisk tv-gigant med over en million fornøyde kunder. Jeg forlater et ungt, men samtidig veldrevet og fremgangsriktig, selskap i gode hender. Jeg ser veldig frem til å følge Allentes videre reise med stor interesse, sier Moen.

- Spent på å lede Allentes ferd de kommende årene
Leder i Telenor Group Holding, Ove Fredheim, sier følgende om lederbyttet:

- Bjørn Ivar og Jonas har gjort en fantastisk jobb i Allentes første år. Jeg ser frem til å jobbe med Jonas når han nå skal fokusere både på dagens «business» og vekstmulighetene fremover.

Selskapet med 300 ansatte og hovedkontorer i Stockholm og Oslo, har over én million kunder i Norden. De har tidligere uttalt at de vil bygge Norden sterkeste TV-merkevare.

- TV-sektoren er i konstant forandring og jeg er veldig glad for den posisjonen Allente har etablert i det nordiske markert på så kort tid. Takket være vårt fantastiske team og sterke partnerskap er vi nå klare til å ta det neste steget, og jeg er spent på å lede Allentes ferd de kommende årene, sier den nye Allente-sjefen i pressemeldingen. 

Jonas Gustafsson har vært kombinert finansdirektør og Head of Operations for Allente siden sammenslåingen. Før det har han blant annet vært administrerende direktør for Viasat Consumer Norden, samt fungerende administrerende direktør for Nent Group Sverige. Gustafsson trer inn i sin nye rolle 1. juli.

Les også: Allente-sjefen vil bygge Norden sterkeste TV-merkevare med Nord DDB - skal være «bedre sammen»