Danmark har vært det store overraskelseslaget i dette EM og i går spilte vår naboer fra sør semifinalen i mesterskapet. Der møtte de England som før EM ble ansett som en av de virkelig store favorittene til å vinne hele turneringen.

Og kampen var veldig populær blant det norske folk. TV 2 hadde 1.125.000 seere i gjennomsnitt gjennom kampen. Det ga en seerandel på hele 81,6 prosent.

På det meste, klokken 22.45, hadde kanalen 1.281.000 seere. I kampen var dette like før andre omgang var ferdigspilt.

Gårsdagens semifinalen er den mest sette kampen så langt i EM.

Snittet for kamper på TV 2 i dette EM er 481.000 seere og en andel på 55,1 prosent. TV 2 oppgir at dette er en betraktelig økning sammenlignet med EM i 2016.

Jevnspilt semifinale
Disse i gjennomsnitt over 1,1 millioner seerne ble vitne til en meget jevn og tett semifinale. Men det var danskene som åpnet best.

For etter cirka 30 minutters spill fikk Danmark frispark fra om lag 25 meter. Det frisparket tok Mikkel Damsgaard og han sendte ballen i nærmeste kryss. Dermed sto det 1-0 til Danmark.

Men ikke mer enn seks minutter etterpå utliknet England da danske Simon Kjaer var uheldig og sendte ballen i eget nett fra kort hold.

Flere mål ble det ikke på Wembley i ordinær spilletid og dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Og det var helt på tampen av den første ekstraomgangen at avgjørelsen i kampen falt. Englands Raheem Sterling driblet seg innenfor danskenes sekstenmeter og ble felt. En i ettertid mye omdiskutert straffe ble dømt av dommer Danny Makkelie.

Den var det Harry Kane som tok. Han bommet på selve straffesparket, men Kasper Schmeichel klarte ikke å holde ballen og Kane fikk en enkel jobb med å sette inn returen.

Flere mål ble det ikke i kampen og dermed var det England som til slutt kunne juble for seier 2-1 og finalebillett, mens danskenes EM-eventyr er over.

Og i likhet med Danmark er TV 2 ferdigspilt for dette EM. Finalen mellom Italia og England går nemlig på NRK1 på søndag med avspark klokka 21.00.