TV 2 tok over rettighetene til den engelske toppdivisjonen tilbake i 2010. Men etter 12 år med engelsk toppfotball er det slutt. For i februar i fjor ble det klart at Viaplay og Nent Group overtar stafettpinnen og har rettighetene til Premier League frem til 2028.

Les også: Viaplay med Premier League-kupp - TV 2 mister den engelske toppfotballen

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen lover at avslutningssesongen skal bli en fest for den fotballglade nordmann.

- Vi kunne nok ha trukket oss stille tilbake i den siste sesongen vår, men det kler oss dårlig. Og når vi i tillegg har fått mulighet til å sende absolutt alle de 380 kampene så har vi bestemt oss for å heller satse mer enn noen gang og avslutte en eventyrlig Premier League-epoke med et smell, sier Jansen Hagen til Kampanje.

Mange PL-historier har blitt skrevet under TV 2s tid med Premier League. Blant annet vant Manchester City serien for første gang på 44 år i 2012, Wayne Rooney scoret på et legendarisk brassespark mot nettopp Manchester City og tidenes fotballsjokk kom i 2016 da Leicester City vant ligaen.

- Vi har et forventningsfullt og kravstort publikum som forventer og fortjener det beste. Så våre ambisjoner er store. Vi skal fullføre med det som har vært våre kjennetegn gjennom 12 år: Sterk tilstedeværelse i England, de beste kommentatorene og engasjerende studiosendinger med både norske og utenlandske eksperter, sier Jansen Hagen.

- Salget er som forventet
Selv om kanalen de siste månedene har fått mye tyn for å heve prisen på fotballpakken fra 699 kroner til 899 kroner, så har ikke den gjengse fotballsupporter gått vekk fra kanalen i avslutningssesongen.

- Salget på TV 2 Play som inkluderer Premier League er som forventet, og likt foregående år i dagene før sesongstart. Som alltid kommer mange inn de siste timene før kampstart. Vi har heller ikke opplevd unormalt stort frafall av kunder gjennom sommeren, sier pressesjef i kanalen, Jan-Petter Dahl.

Les også: Nytt prissjokk fra TV 2 – Norske fotballfans må grave enda dypere i lommeboken

Her kan du se den nye promofilmen til TV 2