Torsdag ble NRK P3s sak om «liggelister» behandlet i Kringkastingsrådet. En «liggeliste» er en oversikt over seksuelle partnere, noen ganger anonymisert, og ofte med beskrivelser av sexen. Kringkastingsrådet har fått tre klager på reportasjen, som er basert på NRKs nett-TV-serie «Mobilflørt».

- Dette er en utrolig unødvendig sak å legge ut. Hva tenker dere om at barn og unge leser dette? Skal det føre til at de får det bedre i livet? Jeg tror det har motsatt effekt. Hvor er seriøse, stødige NRK? Dette er skuffende. Igjen - skjerp dere. Dette er og blir lavmål, skriver en av klagerne.

En annen klager spør om NRK hadde laget en artikkel som er «såpass ukritisk, til dels positiv» til fenomenet dersom det var en mann som hadde hatt en liggeliste og ikke en kvinne.

- Det er rart å se at NRKs journalist overhodet ikke ser hvor feil dette er, som hvis man hadde snudd det på hodet og det var en mann som gjorde det samme, skriver han.

Les mer: Ramm splitter Kringkastingsrådet: - Krenkelseshysteriet har stoppested på Marienlyst

P3-redaktør Daniel Ramberg avviste problemstillingen da han møtte i Kringkastingsrådet.

- Se man på «Mobilflørt» vil man se at flere av de mannlige deltakerne har liggelister og i nettsaken har vi med en mannlig kilde som har liggeliste, poengterte han.

Han legger til at saken har slått svært godt an.

- Responsen fra målgruppen viser at vi har truffet godt. Gjennom 2021 er dette P3-saken som har skapt mest engasjement i sosiale medier.

NRK får kritikk fra Vebjørn Selbekk i Kringkastingsrådet

- I denne artikkelen er det kun menn objektiveres, og denne mannlige kilden er homofil, så det er også en beskrivelse av menn i alle liggelistene som er omtalt i denne saken, sier han.

Selbekk stiller samme spørsmål som én av klagerne.

- Hadde man hatt en like positiv artikkel hvis det hadde handlet om gutters liggelister der man hadde gitt karakter til jenters prestasjoner og utseende? Det er mye fokus på kroppspress, spesielt for jenter, men det er også en utfordring for gutter og unge menn, sier han.

- Det er et helt legitimt spørsmål å stille. Vi hadde med flere menn i «Mobilflørt» som brukte de samme listene, men så har utvalget i nettsaken ikke med noen av de, av ulike grunner. Det handler ikke om at vi hadde vinklet det annerledes om det var menn som hadde lignende lister, det tror jeg ikke, svarer Ramberg.