Telia og TV 2 er enige om en ny langsiktig distribusjonsavtale for TV 2s kanaler og innhold. Avtalen sikrer Telias TV-kunder enkel tilgang til alt av TV 2-innholdet, og inkluderer TV 2s kanaler, strømmetjenesten TV 2 Play og sportsinnhold. Det skjer et drøyt år etter at de to selskapene lå i en bitter og langvarig konflikt som til slutt endte med svarte skjermer for alle TV 2-kanalene til Telias kunder. 

- Vi er fornøyde med å ha landet en ny, langsiktig og fremtidsrettet avtale med TV 2, og vi er glade for at vi kan fortsette å gi våre kunder markedets bredeste TV-tilbud, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge.

Han sier i en melding at «avtalen sikrer valgfrihet, mangfold og muligheten til å se enda mer kvalitetsinnhold på Norges mest moderne TV-plattform når kundene selv vil, hvor de vil og på hvilken skjerm de vil.

- Våre kunder kan se frem til mange spennende nyheter fremover, sier Vellan.

Les også: - Det pågår en maktkamp mellom Telia og TV-kanalene der én million seere er de store taperne

Langsiktig avtale
Dermed legger Telia og TV 2 vonde konflikter og kortsiktige avtaler til side. Da Telia-kundene til slutt fikk sine TV 2-kanaler tilbake var det som en følge av en midlertidig avtale som etter det Kampanje kjenner til hadde rundt 12 måneders varighet. Nå har partene blitt enige om et langsiktig samarbeid. Det opplyses ikke hvor mange år den nye avtalen strekker seg. 

Samarbeidsavtalen sikrer over én million norske TV-seere tilgang til hele innholdsuniverset til TV 2, med nyheter, underholdning og sport i lang tid fremover og også TV 2-sjefen er fornøyd med den nye avtalen. 

- Vi møter stadig hardere konkurranse fra internasjonale strømmetjenester, og det er helt avgjørende at også det norske innholdet løftes frem og fortsatt er lett tilgjengelig for seerne. Telia er en viktig samarbeidspartner, og samarbeidet sikrer at alt det gode innholdet og allmennkringkasteroppdraget vårt når bredt ut, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

Les også: Get-kundene får tilbake TV 2 - en midlertidig avtale er på plass

Mer sport
Avtalen sikrer også Telias sportsinteresserte kunder et bredt tilbud av internasjonal toppfotball fra Premier League, La Liga og Champions League, og en unik bredde av norsk idrett, hvor Eliteserien fra og med 2023 er et av høydepunkenet. TV 2 Sport Premium-kundene vil i løpet av året få tilgang til et oppgradert og bedre sportsprodukt i TV 2s strømmetjeneste, og muligheten til å se sitt favorittlag uansett hvor man befinner seg.

- Denne avtalen er viktig for begge parter, men det viktigste er at seerne og kundene får et bedre og mer tilgjengelig tilbud. På den måten vil Telia og TV 2 sammen styrke seg i kampen om seernes tid, sier Sandnes.