Dramakomedien «Jordbrukerne» som har premiere på NRK 21. oktober mottok onsdag kveld to priser i Cannes for «Beste skuespillerensemble» og «Ungprisen» for beste TV-serie. Som en av ti internasjonale TV-serier har «Jordbrukerne» vært nominert i hovedprogrammet under den prestisjetunge TV-seriefestivalen i Cannes. Dramakomedien «Jordbrukerne» er en ny dramaserie på NRK som handler om en gruppe unge menn fra Oslos østkant som flytter til en gård i Telemark. Her har de helt andre planer enn å bli jordbrukere. 

Men allerede før serien går på lufta 21. oktober har NRK sikret seg to priser for serien.

- Først og fremt er det veldig gøy at det finnes en pris for beste ensemble, og enda gøyere er det å vinne den! Mest av alt vil vi si tusen takk til Izer Aliu og alle bak som har skapt dette universet, og gitt oss denne muligheten, sier skuespiller Jonas Strand Gravli på vegne av skuespillerene som er til stede i Cannes.

Rubicon og serieskaperne Anne Bjørnstad og Izer Aliu har utviklet serien for NRK.

-  Det er overraskende, rørende og helt unikt at prisen for beste skuespiller går til hele vårt herlige mangfoldige ensemble. Prisen kommer ikke av seg selv.  Dyktige mennesker både foran og bak kamera har budt på seg selv og strukket sitt talent for å nå der vi er i dag, sier prosjektsjef i NRK, Tone Rønning.

«Jordbrukerne» mottok også pris fra ungdomsjuryen for beste serie.

- Det unge publikumet er krevende og vanskelig å tilfredsstille.  Derfor er det ekstra gledelig at nettopp studentene gir oss denne prisen. Nå håper jeg inderlig at vårt publikum setter like stor pris på serien som juryen her i Cannes, sier Rønning

Også TV 2 kunne gå på scenen under den samme seriefestivalen da dramaserien «Etter lørdag» vant prisen for «Beste kortformatserie» under den internasjonale seriefestivalen i Cannes.

- At TV 2-serien «Etter lørdag» vant prisen for beste kortformat-serie under seriefestivalen er rett og slett fantastisk gøy. Vi i TV 2 er utrolig stolte og glade for prisen, som setter norsk drama for unge på kartet. Vi gratulerer stort til den dyktige og dedikerte gjengen i Maipo Film og dramaavdelingen i TV 2, som med dette mottar en velfortjent hyllest og anerkjennelse for en ærlig og viktig serie for unge seere, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.

Dermed ble det totalt tre priser til Norge under den internasjonale seriefestivalen Canneseries 2021 onsdag kveld.