Lille Bodø/Glimt ønsket storlaget Roma velkommen til kamp i Europe Conference League torsdag kveld. Europe Conference League er nivået under Europe League, som igjen er nivået under Champions League.

Men selv om det er det laveste nivået i europaspill så eksisterer det noen gigantiske lag på nivået, deriblant Roma, som er av favorittene til å vinne hele turneringen.

De befinner seg for øyeblikket i gruppe CSKA Sofia fra Bulgaria, Zorya fra Ukraina og Bodø/Glimt fra Norge.

Og bortekampen mot Bodø/Glimt var på forhånd ansett som en av de tøffeste kampene i gruppespillet grunnet vær, kunstgress og et solid mannskap fra nord.

Kampen ble meget tøff for José Mourinho. For allerede etter åtte minutter fant stjerneskuddet Erik Botheim veien til nettmaskene. Etter 20 minutter la kaptein Patrick Berg på til 2-0 med et utsøkt langskudd. Roma reduserte åtte minutter senere, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1.

Da bestemte Mourinho seg for å sette på flere av sine beste menn.

Men det var bare bensin på bålet for Kjetil Knutsens mannskap.

For i andreomgang ble det total overkjøring på Aspmyra Stadion. Bodø/Glimt scoret fire ganger i løpet av de siste 45 minuttene og dermed vant Glimt 6-1. Et pinlig resultat for Mourinho og Roma, men òg et resultat som går rett inn i norsk fotballhistorie.

Det var i snitt 148.000 som fikk med seg den historiske bragden på V4. Toppen ble nådd mot slutten av kampen med 265.000 seere for V4. Disse tallene inkluderer ikke hovedavsender og strømmeplattform Viaplay.

- Sjarmørene fra nord slår til igjen. Dette er veldig gledelige tall, og viser at en torsdagsmix med Mourinho og Bodø/Glimt pirrer seerne. Nå ble det jo historiske proporsjoner på akkurat denne kvelden, med en ellevill kalasseier i kastevindene på Aspmyra. Men vi legger mye ressurser i å presentere dette best mulig, og da er det artig å få god respons også. Nå har vi et reelt håp om at Kjetil Knudsens gule armé skal videre i Conference League, så forhåpentligvis vil dette eventyret vare til langt over nyttår og gi nye jubelkvelder for seerne, sier Kristian Oma, sportssjef i Nent.