I juli kunne Kampanje melde at Anders Tangen, sammen med Randi Marie Tandle, gikk inn som avdelingsdirektører i Norsk filminstitutt.

I sin rolle som direktør for utvikling og publikum, skulle Tangen arbeide for mangfoldighet i bransjen, å få inn nye grupperinger og løfte frem både nye og eksisterende talenter. 

Men etter kun kort tid trer han altså vekk fra stillingen som avdelingsdirektør for Utvikling, spill og publikum.

- Vi syns det er synd at Anders Tangen forlater oss etter så kort tid. Anders har mye og relevant erfaring for NFI. Men vi respekterer valget og hans begrunnelse om at rollen ikke ble riktig for ham likevel, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt i pressemeldingen.

- Mitt engasjement for serier, norsk film og spill er sterkt og livsvarig. Men jeg oppdaget etter relativt kort tid at jeg nok har andre arenaer der dette engasjementet egner seg bedre enn i forvaltningen. Derfor har jeg valgt å avslutte oppdraget med å etablere den nye avdelingen. Men jeg har fortsatt tro på at den nye strategien og organisasjonsstrukturen i NFI vil skape varige forbedringer for norsk film, og vil heie på dette fra utsiden, sier Tangen.

Norsk filminstitutt har iverksatt prosessen med å rekruttere ny leder for avdelingen utvikling, spill og publikum.