Viaplay Vinter hadde forrige helg premiere med hopp, alpint og skøyter på menyen. Denne helga kunne de friste med langrenn til det norske folk.

Til sammen var 986.000 seere innom de lineære sendingene til Nent denne helgen. De meste sette distansene var 10 kilometeren for kvinner, som hadde et seersnitt på 170.000, og 15 kilometeren for menn som hadde 154.000 seere i snitt. Sendingene nådde en topp på 220.000 seere.

Det ga Nent 65 prosent seerandel i det kommersielle markedet. Samtidig var TV3 den største kommersielle kanalen i helgen mellom halv ni om morgningen, til halv syv på kvelden. Da hadde de en andel på 33 prosent.

Denne helgen hadde NRK skiskyting på programmet. Sammenlignet med Nents tall hadde NRK et gjennomsnitt på 284.250 seere på sine fire skiskytter-sendinger på lørdag og søndag.

Sportssjef i Nent, Kristian Oma, er fornøyd med tallene fra helgen.

- Dette var en monsterhelg og en ilddåp for oss, med masse avlysninger, utsettelser og kuldesjokk i Ruka. Det klarte vi heldigvis å håndtere veldig bra. Sammenligner vi oss med oss selv, så er det andels-, og seertalls-messig en voldsom forbedring. Et sted må vi starte, og dette var altså helg én med langrenn av totalt minimum fem sesonger. Vi skal vokse på sikt, og skal både skape vekst på Viaplay samt ta økte seerandeler lineært – og veien opp til NRK er langt fra Kilimanjaro-nivå, sier Oma og legger til:

- Allerede til helgen er det både vintersport, håndballmesterskap, Formel 1 og Dortmund og Braut Haaland mot Bayern München på våre flater – så her er det bare å kjøre på.

Thomas Horni, pressesjef for sport i Norge hos Nent, forteller at strømmetjenesten Viaplay er i sterk vekst nå som vintersesongen er i gang. De har nærmere tredoblet antall brukere forteller han.