Med «Norges nye megahit» skal TV 2 ta opp konkurransen med NRKs megasuksess «Maskorama» på lørdagene fremover.

Ferske tall fra Kantars TV-måling viser at det er lettere sagt enn gjort. Første program har en Total Screen Rating på 297.000. Det inkluderer live-TV, strømme-TV, opptak og repriser. 

Lineær-TV-sendingen hadde et snitt på 197.000 seere og en andel på 16,2 prosent blant alle mellom 10 og 79 år.

«Maskorama» hadde til sammenligning 1.083.000 seere og en andel på 74 prosent på sin direktesending. Så langt har det tredje programmet i årets sesong en Total Screen Rating på 1.195.000 seere.

Det er det høyeste seertallet for «Maskorama» så langt i sesongen. Denne gangen var det Haddy Njie som måtte ta av seg masken og havfrue-kostymet hun har skjult seg under de siste ukene.

- Virkelig godkjent
Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 er likevel fornøyd med uttellingen.

- Dette er virkelig godkjent. Dette er et helt nytt konsept vi har laget fra bunnen av, som kommer på sent på i sesongen og som går mot det umulige, sier hun til Kampanje.

- Dette er et konsept dere har laget for å ta opp konkurransen med «Maskorama»?

- Ja, vi prøver å se om det er rom for enda mer god underholdning tett opp mot jul, og da er det gøy å prøve noe helt nytt og relativt annerledes.

Norges sjette mest spilte låt
I «Norges nye megahit» kobles seks kjendisdeltakere med profilerte artister og produsenter i et forsøk på å lage en helt ny landeplage. Hver lørdag må de fremføre låten de har laget på direkten, og den kjendisen som får færrest stemmer ryker ut og erstattes av en ny deltaker.

Les mer: Disse kjendisene skal lage «Norges nye megahit»

Etter første program er det TV 2-profil Helene Olafsen som er kommet nærmest målet med «Ludvig Daae», som i skrivende stund befinner seg på 6. plass på listen over de mest populære låtene på Spotify i Norge. 

- Det er utrolig gøy. Vi har klart å skape vår første megahit, slår Haldorsen fast.

«Ludvig Daae» beskrives som en hyllest til alpinbakke-generalen fra Ingierkollen i Oppegård kommune, der Helene Olafsen kommer fra.

- Ludvig var sint og veldig streng med oss som stod i heisen, men innerst inne visste vi at dette var ment med kjærlighet. Kø i heisen er det verste Ludvig vet om. Vi måtte bare stå to og to, så han var veldig opptatt av det og passet godt på sikkerheten, sier Olafsen til Oppegård Avis.

Etter to dager har  «Ludvig Daae» i overkant av 58.094 avspillinger på Spotify. Nesten dobbelt så mange som nummer to fra lørdagens program, Caroline Berg Eriksen.