Den syttende «Farmen»-finalen, som ble vist søndagi helgen som var, hadde totalt 551.000 seere (Total Screen Rating), opplyser TV 2 til Kampanje. Det utgjør en nedgang på nesten 30.000 seere på én uke.

Det var Daniel Godø som gikk av med seieren i den dramatiske finale-episoden. 

I fjor fikk 660.000 seere med seg finalen, noe som betyr at programmet i år mistet 110.000 seere. Også i fjor var finale-seertallene lavere enn året før. 

Før helgen skrev Kampanje at TV 2 og Telenor T-We brøt forhandlingene om en ny avtale tre dager etter utløpsdatoen på den forrige avtalen. Dette gjorde at over 550.000 husstander – som utgjør over en million seere – mistet tilgangen til TV 2s kanaler.

- Vi er først og fremst lei oss for alle de seerne som ikke kan få se innholdet de har lyst til å se. I kveld er vi på lufta med «Åsted Norge», utover uka viser vi Champions League og fredag er det ny runde med «Lego Masters». Og vi har en rikholdig TV-meny i hele desember. Alt dette går mange nå glipp av, sier TV 2s kanaldirektør Trygve Rønningen til Kampanje. 

- Helgens seertall er selvsagt påvirket av at Telenors kunder ikke får inn TV 2, men tallene er kanskje ikke riktig så lave som vi hadde fryktet, sier Rønningen videre. 

Også flere av TV 2s andre helgesatsinger mistet mange av seerne sine denne uken. 195.000 fikk med seg sesongens tredje program av «Norges nye megahit». Det utgjør en nedgang på 120.00 seere på én uke.

199.000 fikk med seg «Lego Masters», 97.000 færre enn forrige uke.

Den gode nyheten for Fredrik Skavlan er at han «kun» mistet 28.000 seere. Dermed samlet han 180.000 seere på sin aller siste «Skavlan»-sending noensinne.

Alle tallene er Total Screen Rating, og inkluderer opptak, repriser og TV 2 Play.  TV 2 gikk lørdag ut med et tilbud om 30 dagers gratis tilgang på TV 2 Play for nye kunder.

Les mer: Åpner TV 2 Play for nye kunder etter Telenor-brudd