Sent tirsdag kveld ved 22-tiden tikket det inn et nytt tilbud fra Telenor til TV 2, med tanke på å finne en løsning på den store uenigheten mellom de to selskapene. De to kamphanene har nå ligget i brudd siden starten av desember, med den konsekvens at rundt 550.000 Telenor-kunder har hatt svarte skjermer på alt av TV 2s innhold. Konflikten har dermed vart i over en måned, og det betyr igjen at over én million seere har gått glitt av programmer som TV 2s sendinger fra Tour de Ski, TV 2-nyhetene og premieren på «Hver gang vi møtes».

- Vi ønsker en langsiktig avtale med TV 2 som favner alle kanaler og strømmetjenesten TV 2 Play og har forhandlet lenge med mål om å få til akkurat det, men vi ser at det tar for lang tid å bli enig på alle punkter og det er uholdbart at kundene skal bli rammet i så lang tid. Vi har derfor sendt et tilbud til TV 2 der vi byr på en saftig prisøkning på hovedkanalen og Nyhetskanalen, sier kommunikasjonsdirektør Caroline Lunde til Kampanje.

Les også: Nesten 670.000 fikk med seg «Hver gang vi møtes» - men premieren rammes av Telenor-konflikt

Lunde sier det har ligget et tilbud på bordet siden før jul. Da kunne Telenor fortelle Kampanje at de hadde gitt TV 2 et tilbud om 70 prosent prisøkning på den forrige avtalen som løp ut 1. desember i fjor, et tilbud som TV 2 avslo med begrunnelsen om at «tilbudet var betydelige mindre enn det Telenors konkurrenter betalte for TV 2s innhold.» 

Til Kampanje bekrefter TV 2s kommunikasjonsdirektør, Sarah Willand, at de har mottatt et nytt tilbud.

- Det stemmer at vi mottok et tilbud fra Telenor sent i går kveld. Nå må vi først vurdere innholdet før vi kan si noe om dette er et steg i riktig retning, sier Willand til Kampanje. 

Les også: Svarte skjermer på julaften for over en million TV-seere - TV 2 og Telenor er fortsatt ikke enige

- Vi venter spent
Nå håper Lunde at TV 2 synes det nye tilbudet er spiselig.

- For kundenes del håper vi at TV 2 aksepterer det slik at vi kan jobbe for å bli enige om resten uten at seerne blir så hardt påvirket som de gjør i dag. Det vet jeg at TV 2 ønsker også og vi venter spent på tilbakemeldingen fra TV 2, sier Lunde.

- Merker dere presset fra kundene på call centrene og i sosiale medier nå som TV 2 starter opp programmer som «Hver gang vi møtes» og «Farmen kjendis»?  

- Det har vært et jevnt trykk hele tiden og vi merker at kundene blir mer og mer utålmodig ettersom de har vært uten alt det gode innholdet som TV 2 kan tilby i over en måned. Uavhengig av det nye tilbudet vi har sendt, så viderefører vi derfor kompanasjonsordningen for kundene med en ny måned, sier Lunde.

Les mer: - Hvilken landslagsdrakt tar Telenor-sjefen på seg når USA og Norge spiller?

Nærmer seg Telia-konflikten
Det betyr at Telenors TV-kunder kan velge mellom enten 100 kroner avslag på regningen eller 60 tilleggspoeng til fri bruk samt flere filmer som kundene kan se gratis.

- Det er et plaster på såret mens vi venter på å komme til enighet. Men det er ingen god situasjon noen verken for kundene, TV 2 eller oss. Det har gått altfor lang tid, sier hun.

Dersom partene ikke blir enige dennne uken heller, vil konflikten har vart like som da TV 2 og Telenor forhandlet tilbake i 2020. Den gang var det svarte skjermer i fem uker.

Les også: Get-kundene får tilbake TV 2 - en midlertidig avtale er på plass