I mange år har TV 2, TVNorge og TV3 vist en rekke realityserier – både norske og utenlandske – der unge mennesker dater og lager drama i tropiske omgivelser. «Love Island», «Ex on the Beach» og «Paradise Hotel» er noen eksempler.  

De siste årene har også strømmeaktører som Netflix og HBO Max gått inn i sjangeren med serier som «Too Hot To Handle» og «Fboy Island». 

Nå kaster også NRK seg over sjangeren. Torsdag har nemlig «Love in the Flesh» premiere på strømmetjenesten NRK TV og på NRK3. 

«Love in the Flesh» blir TV-seerne kjent med fem par som tidligere bare har kommunisert via apper og som møtes for første gang foran TV-kameraer i luksuriøse omgivelser i Hellas. Der blir forholdene deres satt på prøve. The Guardian beskrev konseptet som «Love Island-lite» da serien hadde premiere på BBC3 i mars.

- NRK har hverken produsert eller kjøpt inn TV-serier i samme sjanger som «Love in The Flesh» tidligere. Hvorfor har dere valgt å gjøre dette nå?

- NRK skal være et tilbud for alle, og vi anstrenger oss for å finne innhold som passer alle målgrupper. NRK leverer mye på tyngre tematikk, og innhold rettet mot et voksent publikum. Dette er første gang BBC3, som er britisk allmennkringkaster, har produsert en serie rettet mot et yngre publikum innen denne sjangeren. Det er derfor spennende for oss å se om dette kan nå ut til et yngre publikum hos oss, sier programinnkjøper Atosa Borghan i NRK.

Vil nå en ung målgruppe
Borghan forteller at seriens hovedmålgruppe er på 20-29 år. 

- Vi har en del egenprodusert innhold som treffer godt i den yngre målgruppen, men behovet er større for å tilby noe til alle gjennom året.

- Hva slags vurderinger har dere gjort før serien ble kjøpt inn?

- Vi har først og fremst gjort innholdsvurdering og vurdert om dette er godt innhold for NRK. Vi er til for alle, men vi ser at målgruppa 20 - 29 år ikke nødvendigvis har så mye å velge blant i porteføljen vår. Vi har tradisjonelt ikke hatt mye av reality-sjangeren hos oss. Men denne gangen her traff vi et format laget for en allmenkringkaster som vi har troa på, og som vi håper kan bli godt likt hos vårt publikum, sier Borghan.

Les også: 203.000 har sett Porno 2022: - Ikke sett for oss at serien samler folk foran TV-en

- Neppe en stor konkurrent
Da NRK-plakaten var på høring tidligere i år, mente både Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og flere konkurrenter at NRK-plakaten var for vid, og at det bør være et tydelig krav til økt samfunnsverdi i det NRK produserer.

MBL uttalte da også at NRK ikke bør øve sterkt konkurransepress mot private aktører.

- Hvordan tror dere konkurrenter som har jobbet med denne sjangeren i mange år, reagerer på at dere nå også går inn i denne sjangeren?

- Denne serien er neppe en stor konkurrent til godt etablerte reality-konsepter som for eksempel «Love Island» og «Paradise Hotel». Men serien har en tydelig nerve av et kringkasteroppdrag fordi den kommer fra BBC3. Vi opplever den lite spekulativ, fordi den handler mye om relasjoner og følelser, og lite om kropp og sex. Det er også en bredt sammensatt og fin cast, sier Borghan.

Hun forteller at de ikke har tatt stilling til om NRK vil produsere en norsk versjon av serien, eller innenfor samme sjanger. 
 
Kampanje har vært i kontakt med Discovery og TV 2 som ikke ønsker å kommentere saken.