Nyheten om at samarbeidet med TV 2 er avsluttet formidlet Trond Norén Isaksen selv på sin Facebook-side torsdag kveld. 

- Mange har spurt hvorfor, men jeg skal ikke ta hele den historien offentlig, men nøye meg med å si at det har vært interessant og givende å samarbeide med TV 2 gjennom nesten tre år, skriver han.

Han viser imidlertid til en konflikt med en person i ledelsen som han mener ikke har respektert avtalen mellom dem. Det var Nettavisen som omtalte saken først.

- En kontrakt må respekteres
Når Kampanje tar kontakt, ønsker han ikke å utdype dette nevneverdig. Han vil heller ikke si hvem i ledelsen han sikter mot.

- Det trenger jeg ikke gå i detalj på, men en kontrakt må respekteres av begge parter for at samarbeidet skal fungere, sier han til Kampanje og legger til at han opplever at resten av TV 2 har behandlet han på en fin måte.

Trond Norén Isaksen har vært såkalt fast tilknyttet frilanser i TV 2. Så sent som mandag var han på lufta for å snakke om Durek Verretts uttalelser om rasisme i forbindelse med forlovelsen mellom Verrett og Märtha Louise. Nå har Isaksen hatt sin siste opptreden på kanalen.

- Jeg skal ikke boikotte TV 2. De kan henvende seg på lik linje med andre mediehus, men dette er siste dagen med en fast avtale.

- Er dette en kjedelig avslutning på samarbeidet?

- Jeg hadde ikke hatt noe problem med å fortsette i TV 2 forutsatt at kontrakten ble respektert. Det er ikke noe stort opprivende drama, men en kontrakt må bli respektert for at et samarbeid skal kunne videreføres.

- Naturlig at samarbeidet avsluttes
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 kjenner seg ikke igjen i denne beskrivelsen av saken.

- Jeg kommer ikke til å kommentere våre forhold rundt den kontraken, men Norén Isaksen og TV 2 har forskjellig oppfatning av denne saken. Vi setter pris på den faglige innsatsen han har gjort for TV 2 gjennom alle disse årene. Han er kunnskapsrik og har vært med på å opprettholde kvaliteten på dekningen vår av de kongelige begivenhetene etter at hoffreporter Kjell Arne Totland døde i 2019. Vi ønsker han lykke til videre. Det er naturlig at vi avslutter samarbeidet for denne gang, sier hun til Kampanje.

- Det er begivenhetsrike dager i Kongehuset. Er dere på jakt etter en ny hoffreporter?

- Vi skal ta en vurdering på hva vi skal gjøre videre.