Fire og en halv måned etter at Altibox-kundene mistet tilgangen til TV 2-kanalene, har partene gjenopptatt forhandlingene. Det bekrefter de begge overfor VG.

- Vi er blitt enige om å sette oss til forhandlingsbordet igjen. Det er et signal om at vi har et håp om å komme til en ny avtale. Det er vi glade for, sier kommunikasjonssjef Andreas Veggeland i Altibox til VG.

- Vi kan bekrefte at vi har innledet nye samtaler med Altibox. Av hensyn til seerene mener vi det er riktig å gi hverandre en siste sjanse og forhandle om en avtale om TV 2s innhols og tjenester på nytt, skriver TV 2s kommunikasjons- og organisasjonsdirektør, Sarah C.J. Willand i en SMS til avisen.

Konflikten mellom TV 2 og Altibox dreier seg i hovedsak om en uenighet omkring hva TV-distributøren skal kjøpe av TV-huset. Avtalene TV 2 har inngått med de andre distributørene på markedet inkluderer strømmetjenesten TV 2 Play som en del av TV-pakken.

- Vår dør er åpen for Altibox hvis de ønsker å kjøpe det vi selger. Frem til nå har de ønsket noe vi som mediehus og innholdsleverandør ikke kan tilby, og noe helt annet enn vi har avtalt med de andre distributørene, sa organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Kampanje i mai. Da hadde konflikten vart i syv uker.

Kommunikasjonssjef Andreas Veggeland i Altibox mente på samme tid at tilbudet fra TV 2 medført et kraftig prishopp.

- Vi mottok kun ett tilbud fra TV 2 som ville innebære en ekstrem prisøkning på over 80 prosent sammenlignet med det kundene betalte for TV 2s innhold tidligere, sa han til Kampanje i mai.