Det melder Bauer Media i en pressemelding tirsdag formiddag. I tillegg til at samtlige av Bauer Medias radiokanaler blir å finne på Premium-tilbudet, lover radioselskaoet helt nye programtilbud for sine abonnenter. Reklamefrie blir også podkasteneom Bauer Media lager alene eller sammen med andre.

Samtidig lanseres over 70 nye radiokanaler som distribueres via IP. Program- og markedsdirektør i Bauer Media Kristoffer Vangen sier han har god tro på at det eksklusive innholdet og muligheten til å lytte reklamefritt vil appellere til deler av lytterne.

Vangen venter at det i særlig grad er de som hører Topp 40, Radio Norge, Radio Vinyl, Radio Rock og Norsk Pop som i første omgang vi betale for tjenesten.

- Det nye og eksklusive innholdet blir fortløpende lansert utover høsten, forteller han.

- Gjør oss i stand til å styrke våre eksisterende kanaler
Ifølge Bauer Media vil ikke tilbudet reduseres for de som ikke velger å abbonnere på deres nye premium-tilbud. Radiokanalen mener at Premium-grepet vil styrke de eksisterende kanalene. 

- Dette gjør oss i stand til å styrke våre eksisterende kanaler slik at de framstår som enda mer attraktive for annonsører og lyttere, sier Vangen.

Premium-tjenesten vil koster 49 kroner per måned, men lanseres i dag med tre måneders gratis prøveperiode. Bauer Media er første radioselskap som lanserer en slik tjeneste i Norge, men søsterselskapene i Storbritannia, Danmark og Polen er allerede i gang med en liknende Premium-løsning.

- Det har fungert veldig bra, og vi ser at mange lyttere ønsker å betale en liten sum for et økt tilbud på lyd, sier Vangen.

Han legger til at dette er en naturlig utvikling med tanke på den teknologiske revolusjonen som skjer på lyd.