Disney-konsernets inntekter skyter i været samtidig som strømmetjenesten Disney+ fortsetter å hanke inn nye abonnenter verden over. Tar en med strømmetjenesten Hulu og sportskanalen ESPN har Disney nå 221 millioner strømmeabonnenter og dermed har et av verdens største underholdningskonsern gått forbi Netflix på strømmetoppen.

For mens Netflix-abonnentene krympet for andre kvartalet på rad, skyter Disney+ fart og selskapet hentet inn over 14 millioner nye kunder godt hjulpet av Star Wars-serien «Obi-Wan Kenobi» og Marvel’s «Ms. Marvel».

Les også: - Viaplay fester grepet før Premier League starter

Dermed er Disney-konsernet nå samlet sett så vidt større enn Netflix som hadde rundt 220 millioner kunder.

- Disney tar markedsandeler mens Netflix sliter med å hente inn flere abonnenter. Samtidig har Disney fortsatt mer rom for å vokse i internasjonale markeder der selskapet ruller ut tjenesten sin raskt og dermed får nye kunder, sier medieanalytiker i Investing.com Haris Anwar til Reuters.

Som Netflix har også Disney sagt at de vil åpne for reklame på sin strømmetjeneste, men samtidig vil Disney øke prisen for den reklamefrietjenesten med 38 prosent fra og med desember. Den reklamefinansierte tjenesten vil ligge på dagens prisnivå.

Disney-konsernet opplever også at fornøyelsesparkene er i ferd med å fylles opp igjen etter pandemien og omsetningen i selskapet steg med 26 prosent til 21,5 milliarder dollar i det siste kvartalet.

De gode tallene gjorde at Disney-aksjen steg med snaue syv prosent i etterhandelen på børsen i New York. Markedsverdien til Disney er nå på snaue 205 milliarder dollar, nesten det dobbelte av Netflix’ markedsverdi på 108 milliarder dollar.