Sjefen for norgeskontoret til Warner Bros. Discovery, Espen Skoland, slutter i selskapet. Det får Kampanje bekreftet tirsdag formiddag.

- Etter samtaler med Warner Bros. Discovery om mulige roller i selskapet, har vi nå kommet frem til at tiden er inne for å skille lag. Jeg har vært i selskapet i 12 år, og hatt ulike lederstillinger både her i Norge og internasjonalt. Jeg har fått med meg verdifulle erfaringer jeg nå håper å kunne bruke andre steder, og gleder meg veldig til å prøve noe nytt, sier Espen Skoland til Kampanje.Skoland slutter ikke bare som sjef for det norske Discovery-kontoret og som ansvarlig redaktør for TVNorge. Skoland har også fungert i rollen som kommunikasjonsdirektør for Discovery i Europa, Midtøsten og Asia. Etter det Kampanje kjenner til skal Skoland ikke ha noen ny jobb å gå til.

- Kan du si litt om hvorfor tiden var inne for å skille lag?

- Jeg kan ikke svare noe utover det jeg allerede har sagt, sier Skoland.

- Ønsker ham lykke til videre
Skolands exit er bare én av flere store endringer i Warner Bros. Discovery etter fusjonen mellom Discovery Communications og Warner Media tidligere i år

Den nye nordiske sjefen i Warner Bros. Discovery, Christina Sulebakk, kommer fra Warner Media. Hun setter selv Skolands avgang i sammenheng med endringene i selskapet.

- Etter sammenslåingen av Warner Media og Discovery, og med det opprettelsen av en ny, nordisk struktur for selskapet, har Espen Skoland valgt å søke nye utfordringer. Espen har jobbet i selskapet i tolv år, og han har i denne perioden hatt sentrale roller både i Norge og internasjonalt. Hans bidrag i organisasjonen har vært betydelig, og jeg ønsker å takke ham for innsatsen og ønsker ham lykke til videre, sier Christina Sulebakk i en uttalelse til Kampanje.

Kampanje har spurt Warner Bros. Discovery om når Skoland forlater selskapet og hvem som vil ta over som ny norgessjef.

- Vi jobber oss gjennom alle detaljer fortløpende og kommer tilbake når det er mer å dele, svarer Sulebakk i en kort uttalelse.

Ble ansatt av Harald Strømme
Espen Skoland kom til TVNorge-eieren da Harald Strømme var toppsjef i selskapet. Han kom den gang fra Geelmuyden Kiese og startet i TV-huset som kommunikasjonsrådgiver, men tok over jobben som kommunikasjonsdirektør etter Svein Tore Bergestuen. Han jobbet senere tett med den nye TVNorge- og Disocvery-sjefen Tine Austvoll Jensen og tok over som operativ leder i TVNorge da Jensen forsvant til Google Norge. Når Skoland nå slutter er hele ledergruppen til Harald Strømme fra 2010-tallet ute.

Samtidig har det skjedd mye i det amerikanskeide mediekonsernet som for ett år siden slo seg sammen med en annen mediegigant i fusjonen med Warner Media. Det nye selskapet teller i dag kanaler som TVNorge, Discovery, Eurosport, HBO Max og CNN og ledes i Norden av den tidligere HBO Max-sjefen i Europa, Christina Sulebakk.

Les også: TVNorge inn i samme mediefamilie som CNN og HBO Max: - Det venter mange tøffe tak

Skal spare tre milliarder
Da mega-fusjonen ble kjent kom det også frem at selskapet satte seg noen tøffe økonomiske mål der det nye Warner Bros. Discovery i løpet av neste år skulle klare et EBITDA-resultat på 14 milliarder dollar, ha åtte milliarder dollar i fri kontantstrøm og betale ned 58 milliarder dollar i gjeld.  Finansdirektør Gunnar Wiedenfield, kunne også fortelle at det skal hentes ut synergier i de to selskapene på tre milliarder kroner i overlappende kostnader.

Det er all grunn til å tro at Skolands avgang kan sees i sammenheng med kostnadskuttene og en økende sentralisering av ledelsen.

Tidligere denne måneden ble det også den nye nordiske ledergruppen kjent, uten at Skolands navn var nevnt.  Det var også flere «hull» som skulle fylles i den nye ledelsen der Warner Bros. Discovery kunne fortelle at ansettelsene av nye ledere innenfor juridisk, People & Culture og kommunikasjon om kort tid ville bli kjent, samt en øverste ansvarlig for finans, operations og research.

Les mer: Slik blir den nordiske ledergruppen i Warner Bros. Discovery