Serieskaper- og manusforfatter Linn-Jeanethe Kyed har signert en eksklusiv avtale med produksjonsselskapet Fenomen. Dermed fortsetter et samarbeid som startet i 2015 med dokumentaren «Sammen om drømmen» og som de siste årene har resultert i stor suksess med dramaserien «Rådebank» for NRK.

- Linn-Jeanethe Kyed er jo en av de mest ettertraktede serieskaperne vi har i landet for tiden, og vi har hatt et tett og godt samarbeidet gjennom flere år. Nå hadde vi lyst til å lage et mer forpliktende samarbeid og vi er veldig stolte over at Linn fremover skal jobbe eksklusivt med utvikling av dramaserier og spillefilm for Fenomen, sier Tom Marius Kittilsen, administrerende direktør og kreativ leder i Fenomen.

Han mener samarbeidet mellom Kyed og regissør Daniel Fahre er gull verdt.

- Samarbeidet mellom Daniel og Linn har jo resultert i hele 17 Gullrute-nominasjoner og 11 priser med «Rådebank», deriblant beste manus, beste dramaserie og beste regi. De utfyller hverandre eksemplarisk og vi gleder oss veldig til å se hva mer magi duoene kan bringe til skjermen, sier Kittilsen. 

Tidligere i år sendte NRK tredje og siste sesong av «Rådebank». Nå venter nye prosjekter.

- Jeg har jobbet med Fenomen på flere prosjekter over mange år nå, så for meg føles dette som en naturlig fortsettelse av et godt samarbeid. Her får jeg friheten til å jobbe med de tingene jeg ønsker, og med veldig dyktige mennesker på laget. Den gjensidige tilliten regi, produsent og jeg har opparbeidet oss er uvurderlig i en hektisk og uforutsigbar bransje. Vi kommer til å fortsette å lage masse bra sammen, sier Linn-Jeanethe Kyed.

Les mer: Rådebank-skaper tok en råsjanse: - Det var ikke noen garanti for at vi fikk en ny sesong