Saken oppdateres!

Det melder mediekonsernet Amedia mandag denne uken. Magne Storedal går dermed av som ansvarlig redaktør og daglig leder for Avisa Oslo etter knappe to år. Det er Kristin Stoltenberg, som kommer fra stillingen som redaktør og daglig leder i Norstrands Bland, som tar over stafettpinnen allerede tirsdag denne uken. 

I tillegg bytter Amedia ut styrelederen:

- Vår Oslo-satsing er på vei over i neste fase, med ambisjon om å bli hele Oslos foretrukne lokalavis. Derfor er vi glad for at Stoltenberg har sagt ja til å lede avisen fremover. Hun har bred publisistisk erfaring, og har oppnådd sterke resultater. Hun har erfaringen og egenskapene som skal til for å lede Avisa Oslo over i neste fase, sier Morten Nilsen som nylig tok over etter Arne Reginiussen som ny styreleder i Avisa Oslo.

Den nye redaktøren forteller at «ingen skal kjenne Oslo som AO, med et tydelig hjerte for byen og et kritisk blikk på makten».

- Avisa Oslo har på kort tid blitt en sterk utfordrer som er først med det siste for Oslofolk. Jeg gleder meg til å jobbe tett med den flinke gjengen i Avisa Oslo og bygge videre på det gode arbeidet som er lagt ned. Vi skal fortsette å gi folk i Oslo vesentlig, engasjerende, nær og nyttig journalistikk om byen vår, sier Stoltenberg i meldingen. 

Kristin_Stoltenberg_web.jpgNy sjef på plass: Kristin Stoltenberg blir ny ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo. Hun tar over allerede tirsdag denne uken. Foto: Amedia.

- Storedal har gjort en solid jobb
Amedia-eide Avisa Oslo ble etablert som lokalavis for Oslo 30. november i 2020. Med Nordstrands Blad og tilskuddene Akersposten, Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis, samt Budstikka (i Asker og Bærum), har Amedia bygget opp en markant posisjon i stor-Oslo med til sammen 40.000 abonnenter fordelt på disse titlene, ifølge mediekonsernet selv.

Det har derimot kostet. I fjor tapte eksempelvis Avisa Oslo hele 50 millioner kroner. Amedia har over de to oppstartsårene spyttet 70 millioner kroner inn i satsingen, som i juli i år hadde passert 8.000 abonnenter. 

Les også: Amedias Oslo-satsing går med dundrende underskudd - tapte 50 millioner kroner i fjor

- Magne Storedal har gjort en solid jobb med å lede avisa gjennom den viktige oppstartsfasen. Det AO har fått til på breaking news, er ledende i Amedia, og avisa har også markert seg med sin videosatsing og med stor suksess i sosiale medier, fremholder Nilsen.

Storedal som har ledet i avisen i knappe to år, jobbet først med å bygge opp AO samtidig som han var i permisjon fra stillingen som ansvarlig redaktør for Romerikes Blad. For under ett års tid siden ble han så ansatt som redaktør i AO på fast basis.  

- Vi gikk live med Avisa Oslo på rekordtid, midt i den alvorlige pandemien. Avisa fyller snart to år, og har allerede etablert seg som et skikkelig lokalt nyhetstilbud for Oslofolk. Det er jeg stolt over å ha bidratt til sammen med resten av gjengen i redaksjonen. Etter 41 år med nyhetsjournalistikk gir jeg nå stafettpinnen videre. Jeg ønsker alt det beste for mine fantastisk kolleger i AO, prosjektet og min etterfølger Kristin Stoltenberg, sier Magne Storedal.