TV 2 kan vise til en sterk TV-helg hvor «Forræder», «Skal vi danse» og «Farmen» øker seertallene fra forrige uke. 

- Det er utrolig deilig. Det er til stor inspirasjon for både oss og de som jobber i norske produksjonsselskaper, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.

- Håper det er avhengighetsskapende
Deres nyeste program, «Forræder», som hadde premiere forrige uke kunne skilte med 423.000 seere den gangen, noe som må sies å være en sterk start. Denne helgen øker programmet med 39.000 seere, hvilket gjør at de lander på 462.000 seere denne helga.

- Det er utrolig gøy å se. Det er morsomt at det nytt konsept bryter gjennom lydmuren. Vi håper og tror dette er et avhengighetsskapende konsept som gjør at folk er med gjennom alle 10 episodene, sier en meget fornøyd Haldorsen til Kampanje.

- Vi har virkelig klart å fornye fredagskvelden på TV 2. Jeg har sett at vi med programmet treffer de unge seerne, så vi har klart å både fornye og forynge fredagskvelden, og det gleder meg, fortsetter hun.

Godt i gang med klassikerne
«Skal vi danse» har også gode seertall fra helgen og nærmet seg en halv million seere. 482.000 fulgte med på programmet som gikk direkte lørdag kveld. Forrige uke var seertallet på 437.000 seere. Seertallet vi viser til er en totalsum av direkteseere, seere på nett og seere fra reprisesendinger.

- Tror du at «Skal vi danse» vil klare å holde på alle seerne?

- Ja, det tror jeg definitivt - her tror vi alt er mulig. Nå er vi godt i gang, men jeg tar ingenting forgitt selv om vi er evig optimister. Det vil også komme dager hvor vi ikke klarer disse tallene, sier Haldorsen som har troen på at «Skal vi danse» vil passere en halv million seere i løpet av sesongen.

Også et annet veteran-program på TV 2 økte seertallet denne helgen. «Farmen» gikk fra 290.000 seere til 331.000.

- Jeg tror «Farmen» ses på en annen måte. Det er mange avsnitt i løpet av en uke, så det er et program som bygger seg opp utover i sesongen. Seertallene er som forventet, men det er gledelig å se at også her øker det, sier Haldorsen og fortsetter:

- Vi har befestet vår posisjon i helgen. Vi vil være førstevalget og det norske folks bestevenn i helgen. I dag må det være lov å være spesielt stolt på TV 2, men vi deler gleden med den norske produksjonsbransjen, avslutter Haldorsen.

Nytt på nytt ble mest sett
Ikke overraskende var det «Nytt på nytt» som ble det mest sette programmet denne helgen. Totalt har 837.000 seere sett den siste episoden var programmet. Det er en kraftig økning fra forrige ukes 696.000 seere.

NRKs nye lørdagsunderholdning «Verdens beste venner» øker også seertallene fra forrige uke. Andre program hentet 318.000 seere, mens tredje og siste episode har blitt sett av 346.000.