Saken er oppdatert med kommentarer fra Magne Storedal.

Mandag 5. september ble redaktørskiftet i Avisa Oslo (AO) kjent, og Kristin Stoltenberg overtok som ny ansvarlig redaktør og daglig leder dagen etter. Nå er det også klart at Magne Storedal fortsetter i Amedia i en nyopprettet nøkkelrolle som redaktør i konsernet. 

Det melder Amedia mandag ettermiddag, etter at Kampanje i helgen kunne opplyse om at Opdahl angivelig selv skal ha gitt Storedal sparken som AO-redaktør.

- Magne er en stor kapasitet, med mer enn 40 år bak seg som pressemann, både i Amedia og i nasjonale redaksjoner. Jeg har vært tydelig på at vi ønsket Magne med videre siden vi hadde den første samtalen vår i forrige uke. Jeg er veldig glad at vi nå har fått ønsket utfall, og får fortsette å dra på hans kompetanse og erfaring i en nyopprettet nøkkelrolle for å utvikle journalistikken. Han vil bidra sterkt i fortsettelsen og dele av sin viktige kunnskap med både dagens og neste generasjon journalister, sier Amedias konsernsjef Anders Møller Opdahl i en pressemelding.

Magne Storedals avgang ble møtt med sjokk og vantro i redaksjonen til Avisa Oslo. De reagerte både på tempoet i utskiftningen og tausheten fra konsernledelsen og den nye styrelederen rundt årsakene.

Storedal skrev selv i en tekstmelding til Kampanje at avskjedigelsen ble begrunnet med for dårlige resultater.

Les mer: Amedia-journalister om sjokkavgangen: - Vondt og uvirkelig

Skal utvikle journalister i Amedia
Magne Storedal går nå inn i rollen som leder for et nytt utviklingsprogram for journalister i Amedia.

- Amedias redaksjoner rekrutterer hvert år nye, talentfulle journalister som utgjør fremtiden i den norske mediebransjen. Magne starter nå på jobben med sette sammen et tilbud til både ferske og erfarne journalister på tvers av Amedia, som skal gi faglig utvikling og sikre at journalister får et sterkere nettverk utover sin egen redaksjon. Dette vil bidra til å gjøre det enda mer attraktivt og spennende å være journalist i Amedia, fortsetter han. 

Opdahl er tydelig på at Storedal har gjort en solid jobb med å lede Avisa Oslo gjennom den viktige oppstartsfasen. Ifølge konsernsjefen handelt redaktørskiftet om at Amedias satsing i Oslo nå går inn i en ny fase med behov for styrke sin posisjon.

- Jeg ser at vi burde vært tydeligere i vår kommunikasjon rundt årsaken for redaktørskiftet, og vet det i kjølvannet har oppstått noen ubegrunnede spekulasjoner. Det har vært rettet berettiget kritikk. Dette har jeg beklaget overfor Magne. Amedia er en lærende organisasjon, og vi tar derfor også lærdom fra denne prosessen internt, avslutter Opdahl. 

Les også: Ny styreleder i Avisa Oslo utelukker ikke kutt: - Vi må få kontroll på driften

Storedal: - Et lite mirakel
Når Kampanje ringer Storedal forteller han at han er glad for at han får lov til å fortsette med journalistikk.

- Det er veldig fint for meg. Jeg er av den oppfatning at jeg er flinkest i nyhetsrommet og det at jeg får fortsatt kontakt der er viktig for at jeg skal gjøre en god jobb. Å sitte bak et skrivebord er kanskje ikke min sterkeste side, sier han til Kampanje.

Han skal ha fått tilbud om andre jobber under møtet med Opdahl der han fikk beskjed om at han ikke var ønsket med videre i Avisa Oslo. Det skal være konsernsjefen i direkte kommunikasjon med Storedal som har utviklet den nye modellen hvor den tidligere AO-redaktøren nå blir med videre i Amedia-systemet.

- Det var under den første samtalen med Opdahl at dette ble lansert, så har dette på en måte blitt eltet og forandret litt. Det er en løsning som jeg synes høres veldig spennende ut, og hvor jeg kan være med å bidra. Jeg har lært mye i AO om det å møte og utvikle unge reportere som kan være viktig å ta med seg i den nye jobben.

Han er også glad for at dette setter en stopper for spekulasjoner omkring hans avgang. Amedia har som kjent vært knepne med informasjon etter at Storedal forlot redaktørstillingen hos AO mandag forrige uke. 

- Det er veldig bra for meg at det ikke er noe som hefter ved meg som person. Det har vært viktig for meg. Jeg har fått direkte spørsmål omkring bakgrunnen for avgangen min, så det er godt å få ryddet spekulasjoner vekk, og det syns jeg Anders Opdahl bidrar sterkt til.

Den tidligere AO-redaktøren fullroser også sin tidligere redaksjon.

- Det som skjedde i AO var et lite mirakel når det gjelder hva vi fikk til sammen og hva slags relasjoner som ble utviklet i den redaksjonen. Jeg har aldri vært i en redaksjon der både reportere seg imellom og mot meg har hatt så sterke relasjoner. Den gjengen er helt fantastisk, og det har vært viktig for meg at det prosjektet må leve videre og at de reporterne må få armslag til å få utviklet seg videre. Det tror jeg denne løsningen også bidrar til.