Det nordiske mediehuset Schibsted har gått inn på et samarbeid med det danske annonseteknologiselskapet Adform. De to selskapene har også samarbeidet tidligere på det programmatiske området, men nå utvides alliansen til også å gjelde førstepartsdata.

- Basert på Adforms nåværende posisjon i det nordiske markedet. var det et naturlig valg for oss å også tilby vårt programmatiske varelager i deres salgsplattform, sier Per Håkon Fasting, som er den øverste ansvarlige for annonser og reklame i Schibsted.

Han sier i en pressemelding at Schibsted helt siden 2015 har jobbet med å utvikle annonsesalget til også å inkludere førstepartsdata, men da i første rekke gjennom direkte kjøp.

- Nå er det på tide å ta dette ut til det programmatiske markedet også. Jeg er overbevist om at programmatiske kjøp i cookieløse miljøer kommer til å bli betydelig mer attraktivt for våre annonsører i tiden fremover, sier han.

Tredjeparts-cookien har i mange år vært den foretrukne metoden for å spore brukeratferd på tvers av nettsider. Dette har gjort det enklere for markedsførere å kategorisere sitt publikum og målrette annonser. Men nå er denne muligheten snart en saga blott. Google avvikler sin støtte på Chrome innen 2024 og allerede nå er den fjernet på rundt 60 prosent av nettleserne, slik at annonsører i større og større grad ser seg om etter alternativer.

Partnerskapet mellom Schibsted og Adform innebærer at Schibsted fra november tilgjengeliggjør store deler av display-varelageret og sine førstepartsdata programmatisk via Adform sin salgsplattform.

- Vi er utrolig glade for å få Schibsted med på laget. Som en av de aller største og mest toneangivende aktørene i Europa er Schibsted en perfekt partner for Adform. Vi har i flere år jobbet hardt med å skape de beste lokale programmatiske markedsplassene med kun håndplukkede publisister, og med Schibsted på plass kan vi tilby en unik mulighet for annonsører å nå alle sine målgrupper i trygge omgivelser, sier Christian Mikkelsen i Adform.

Adform er et globalt selskap innen digital medieannonseringsteknologi som spesialiserer seg på programmatisk automatiseringsteknologi i sanntid. Virksomheten har hovedkontor i Europa.

På annonsørsiden er markedssjef i DNB Marko Milekvist glad for at Schibsted nå også skal dele sine førstepartsdata.

-  Da får vi også denne muligheten hos den største og en av de viktigste mediepartnerene vi har, sier Milekvist.

Les også: Schibsted med GDPR-varsel - Google-kunder i fare for å bli utestengt