Det var BA som første meldte om nedleggelsen mandag kveld.

- Kommende sesonger av «Tid for hjem» og «Tid for hage» blir de siste på TV 2. Kjersti Bergesen og gjengen har inspirert hele det norske folk med sin entusiasme rundt oppussing. Likevel har vi valgt å lukke et kapittel, for å skape rom for andre ideer, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen til TV 2.

Programmene ledes av Kjersti Bergesen. Hun har ledet «Tid for hjem» siden 2004 og «Tid for hage» siden 2019. Hun forteller til VG at hun nå regner med å få nye oppgaver i TV 2 ettersom hun er fast ansatt i kanalen.

- Jeg har jo visst det en stund, men det kommer til å bli rart. Jeg har jo jobbet med dette utrolig lenge, det blir et helt annet liv, sier Bergesen til avisen.

- Vi ønsker å takke Kjersti Bergersen for den enorme innsatsen hun har lagt ned i dette programmet i alle disse årene. Heldigvis får vi fortsatt glede av henne som TV 2-kollega videre, sier Haldorsen til TV 2.

Nyheten om nedleggelsen skal ifølge Bergensavisen har ført til sterke reaksjoner blant seerne.