Fredag kveld ble hele 18 priser delt ut på Gamle Logen i Oslo da årets Vixen Awards gikk av stabelen. Det var til slutt Julie Lorentzen som stakk av med kveldens gjeveste pris «Årets influencer».

Les hvem som vant pris her: Humortalent vant årets underholdnings-influencer: - Herregud!

Lorentzen var ikke til stede for å motta prisen denne kvelden, men jurybegrunnelsen gikk som følger:

- Prisen for Årets influencer gis til en influencer som i løpet av det siste året spesielt har utmerket seg med unikt innhold, sterk personlighet og det lille ekstra i sine sosiale kanaler. Vinneren i denne kategorien er en som skapt mye interessant, spennende, underholdende, inspirerende og for noen; provoserende innhold, og det er ingen tvil om at vinneren belønnes for dette med svært godt engasjement blant følgerne sine. Dette er en profil som ikke bare når godt ut i Norge, men som virkelig har tatt verden med storm, og slikt bør ikke gå upåaktet hen.

Prisutdelingen ble avsluttet med «Juryens hederspris». Denne gikk til 27 år gamle Emilie Voe Nereng.

Se vinnerintervju med Voe her:

 

Fra rosablogger til mat-influencer
- Skulle ønske det var heads-up på det her. Dette hadde jeg ikke forventet. Jeg er helt skjelven. Nå som jeg kan anerkjenne at jeg har blitt eldre, kan jeg si at jeg har vært i bransjen i 14 år. Det er halve av mitt liv. Jeg har sett hvordan alt har utviklet seg. Det har utviklet seg i en retning jeg er ekstremt fornøyd med, sa Nereng i sin takketale fra scenen.

Nereng ble allerede i en alder av 13 år en av Norges største bloggere. Etter noen år på toppen la hun ned bloggen og trakk seg stille vekk fra rampelyset.

Men i 2019 gjorde Nereng imidlertid comeback på influencer-banen, denne gangen med sunn og bærekraftig mat som sitt univers. Hun ble i fjor kåret til årets mat-influencer, og i år mottok hun altså hedersprisen.

- Vi startet som vågale og gale. Det var av-og-på. Men nå er det et sykt proft opplegg med innholdsprodusenter og alt. Vi har blitt en gjeng som heier på hverandre og finner hver vår nisje og står for noe. Det er det jeg er mest stolt av - utviklingen av influencer-Norge. Så bra det har blitt. Og tusen takk til juryen. Jeg elsker juryen, sa Nereng til latter fra salen.

Voe kan i dag skilte med 216.000 følgere på sin Instagram-konto og om lag 28.600 følgere på TikTok.

Skapt suksess som par
Det var som nevnt Julie Lorentzen som fikk med seg prisen «Årets influencer». Lorentzen er den ene av to halvdeler i influencerparet Camilla og Julie Lorentzen, men det er altså gjennom sosiale medier-kanalene til sistnevnte at paret har hatt suksess med én million følgere på Instagram og 4,5 millioner følgere på TikTok.

Paret har den siste perioden vært gjennom en tøff tid. I desember meldte paret at Julie var gravid med deres første barn. Men på begynnelsen av det nye året opplyste de på TikTok at embryoet hadde sluttet å utvikle seg. Graviditeten endte i spontanabort, slik blant annet VG har omtalt tidligere.

Nå gir paret graviditet et nytt forsøk, denne gangen gjennom Camilla. Det har de meldt selv på Instagram og TikTok.

Lorentzen vant før øvrig også kategorien «Livsstil».

Kona mottok prisen
Det var Julie Lorentzens kone, Camilla, som mottok prisen på Julies vegne og sa fra scenen:

- Hva skal man si? Jeg ser folk takker management og det en og det andre, men er det en ting vi er stolt av så er det at vi gjør alt selv. Vi har ikke management, ingen står bak uten oss selv. Det synes jeg er ganske fett, sa hun.

Hun fortalte så om at det ikke bare er enkelt med millioner av følgere, men at det også fører til en del hets i kommentarfeltene.

- Vi tør å dele, Julie tør å dele, og det er fint og flott, sa hun og fortsatte:

- Daglig får vi drapstrusler og meldinger om å slutte å elske hverandre, slutte å være homo. Og vi har tenkt å jobbe hver dag fremover for å vise at det trenger vi faktisk ikke. Den kjærligheten vi har til hverandre er like ekte som heterofil kjærlighet.

Kampanje gjør oppmerksom på at redaksjonssjef Dag Robert Jerijervi sitter i juryen.