Lokalradioene i Innlandet AS går inn som ny majoritetseier i Metro Sounds AS, som blant annet driver radiokanalene Radio Metro, The Beat og Radio Rox. Dermed danner de en ny sammenslutning av lokalradiokjeder med rundt 400.000 ukentlige lyttere.

Lokalradioene i Innlandet er heleid av Bjørn-Martin Brandett som gjennom en rettet emisjon vil eie drøye 60 prosent av Metro Sounds AS. Den tidligere hovedaksjonæren EXP Group reduserer sin eierandel betydelig, mens Svein Larsen vil fortsette med omtrent lik eierandel som før, ifølge pressemeldingen.

Dagens ledelse i Metro Sounds, inkludert administrerende direktør Hilde Apneseth, går av med umiddelbar virkning. Hovedaksjonær Bjørn-Martin Brandett tar på seg jobben som ny daglig leder.

- Jeg er veldig motivert for å ta over styringen i Metro Sounds AS, og sammen med de dyktige medarbeiderne jobbe hardt og målrettet for å øke våre lyttertall og annonseinntekter. Som ny hovedaksjonær ser jeg mange muligheter i hvordan selskapene i fellesskap kan ta markedsandeler i reklamemarkedet, øke lyttingen og drive mer effektivt, sier påtroppende daglig lederBrandett i pressemeldingen.

Den kombinerte virksomheten vil fortsette å drive som to separate enheter med felles administrasjon og støttefunksjoner. Til sammen vil de ha en omsetning på rundt 50 millioner kroner. 

- Dette er en positiv og spennende kombinasjon av to viktige lokalradioselskaper på Østlandet som sammen blir enda sterkere. Med Bjørn-Martin Brandett er det en ny, energisk og yngre generasjon som tar styringen. Det har jeg trua på og jeg ønsker han lykke til, sier avtroppende styreleder i Metro Sounds AS, Pål Roppen., i en pressemelding.

Avtroppende Radio Metro-sjef Hilde Apneseth er glad for at en ny eier er kommet på plass.

- Det gleder meg at Metro har fått tilført frisk kapital og at vi har klart å redde mange arbeidsplasser og radiostasjonene vi er så glade i, sier hun.

- Det har vært 12 intense år med mye glede og moro. Det er vemodig at det nå er slutt for min egen del, men jeg har virkelig trua på fremtiden for Metro og ønsker Bjørn-Martin Brandett og alle ansatte alt godt.