Søndag var det duket for siste øvelse i alpin-VM. Det var slalåm som var på programmet og Norge hadde flere gullkandidater til start. Henrik Kristoffersen, Lucas Braathen og verdensmesteren fra 2021, Sebastian Foss Solevåg var Norges fremste håp.

Det var imidlertid førstnevnte som stakk av med VM-gullet. Kristoffersen har 23 verdenscupseiere i slalåm, men hadde aldri tatt VM eller OL-gull i øvelsen. Hans eneste mesterskapsgull frem til i går kom i VM i Åre i 2019 i storslalåm.

Og det så heller ikke i går ut som det skulle bli gull til Kristoffersen. Etter førsteomgang lå han på 16. plass og 91 hundredeler bak ledende Manuel Feller. Men alpinisten fra Rælingen leverte en vanvittig andreomgang som gjorde at han kjørte seg helt opp til gullmedalje.

I Norge var det Viaplay og TV 3 som viste alpin-VM. Pressesjef for sport i Viaplay Group Norge, Thomas Horni, forteller til Kampanje at 256.000 fulgte slalåmen i snitt på TV 3, og at sendingen nådde en topp på 340.000 seere.

Rennet ble for øvrig også sendt på strømmetjenesten Viaplay. Horni forteller at rennet sørget for alpin-rekord på plattformen. Viaplay går imidlertid ikke ut med tall for strømmetjenesten.

Lineært ble det også satt ny alpin-rekord for Viaplay i løpet av VM. 262.000 fulgte utfor på TV 3, med en topp på 362.000 seere.

For tall fra tidligere i VM - les også: Over 700.000 så Thingnes Bøs suverene seier