Tidligere Dagbladet-sjef Lars Helle får ny rolle i avisen som politisk redaktør. Det ble redaksjonen i Dagbladet informert om torsdag formiddag.

Helle har tidligere vært nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør i Dagbladet. Han forlot avisen til fordel for en sjefsjobb i Stavanger Aftenblad fra 2012 til 2021, men de tre siste årene har han vært tilbake i Dagbladet i en rolle som stabsredaktør.

- Jeg blir veldig inspirert av å få arbeide så tett med noen av landets spisseste penner. Jeg har dessuten alltid vært opptatt av Dagbladets stemme i det offentlige rom og gleder meg til å bidra til å videreutvikle vårt uavhengige og kulturradikale profil. Dagbladet har et rasjonelt, framtidsoptimistisk syn, der troen på den liberale rettsstaten er et grunnleggende element. Vi står opp for de svake og driver «systematisk grunnsetningsmessig opposisjon», som vår grunnlegger Hagbart Berner formulerte det, sier Helle i en presssemelding.

Han avslutter sitatet med:

- Ellers kan du bare legge inn de faste frasene, hvis nødvendig. Men prøv å unngå «stolt og ydmyk».

Lars Helle overtar jobben etter Geir Ramnefjell, som var politisk redaktør fra 2016 til 2023.

Les mer: Politisk redaktør slutter på dagen i Dagbladet: - Fullt og helt min egen avgjørelse

Ansvarlig redaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, er godt fornøyd med etterfølgeren.

- Dagbladet har tradisjoner tilbake til 1869. Avisa er maktkritisk og uavhengig. Kunnskapsbasert og fremtidsoptimistisk. Frisinnet og liberal. Og med brodd mot undertrykkelse og moralisme. Lars Helle kommer til å ivareta disse verdiene på beste vis. Han har en liberal sjel, og en fabelaktig evne til å løfte blikket og tenke prinsipielt. Jeg er trygg på at han vil fylle rollen som politisk redaktør på beste vis, sier hun.