Det skriver TV 2 selv i en sak på deres nettsider.

- Vi ble kastet inn i en varebil og kjørt til et varehus der vi ble tvunget til å signere en kontrakt med bind for øynene. Det var ganske skummelt, men lettelsen var stor da det i ettertid viste seg at det var TV 2 vi hadde signert med – og attpåtil med veldig ryddige vilkår for begge parter. Vi gleder oss til å bli en del av TV 2 sin offensive humorsatsning og håper og tror at prosjektene våre kommer til å trives med TV 2-logo i hjørnet, sier duoen til kanalen.

I vinter har Bård Ylvisåker ledet Discovery-programmet Kongen Befaler. I dag kom imidlertid VG med nyheten om at Atle Antonsen kommer tilbake til den rollen, og dermed ble det med én sesong som konge for Bård Ylvisåker.

Les også: Atle Antonsen hentes tilbake til «Kongen befaler»

Brødrene meldte i mai i fjor overgang fra Discovery til VGTV, men melder altså nå, om lag 10 måneder senere, overgang til TV 2. De går til kanalen fordi de mener TV 2s humorsatsing lover godt for deres«drømmeprosjekt». 

Programredaktør i TV 2 Kathrine Haldorsen gir følgende kommentar til egen kanal om signeringen.

- Dette er en viktig del av TV 2s store satsing på humor og vi er både glade og stolte over at Ylvis blir en del av dette. Guttene er nå i full gang med å utvikle et nytt program for oss som vi gleder oss til å fortelle mer om senere, sier Haldorsen.

Ylvis er blant annet kjent fra TV-programmene  «I kveld med Ylvis» og  «Ylvis møter veggen» på TVNorge, og lagde i fjor «Ylvis i Sogn» på VGTV. I 2013 ble de kjent for hele verden da de kom ut med låta «The Fox (What Does The Fox Say?)».