Saken blir oppdatert. 

Dramaserien «Makta» vant hedersprisen under Cannes internasjonale festival for serier. Serien er produsert av de norske produksjonsselskapene Motlys og Fremantle-selskapet Novemberfilm. Serien er planlagt vist på NRK i løpet av høsten 2023.

- Vi er veldig stolte og glade over at «Power Play» eller «Makta» som er den norske tittelen har mottatt disse prisene på «Canneseries». Dette betyr selvsagt mye for oss som har produsert serien, på så mange måter. Serien har blitt båret frem av engasjerte og dyktige kolleger på alle nivåer, og det er fantastisk at «Power Play» har fått denne muligheten til å nå ut internasjonalt gjennom «Canneseries»-festivalen, sier produsent Camilla Brusdal, Novemberfilm.

Serien har som mål å gjenskape mye av dramatikken som utspilte seg i Arbeiderpartiet på 1970-tallet, og det som den gang var en svært betent personstrid mellom Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen. Kathrine Thorborg Johansen spiller hovedrollen som Gro Harlem Brundtland, mens Reiulf Steen spilles av Jan Gunnar Røise. Bak serien står skaperne og manusforfatterne Kristin Grue, Johan Fasting og Silje Storstein. Både Grue og Storstein har bakgrunn som skuespillere, mens Fasting er kjent for å skrevet NRK-serien «Heimebane.»

Serien vant også pris for beste musikk, komponert av Kåre Christoffer Vestrheim, Kristoffer Lo, Andrea Horstad og Eivind Helgerød.

- Dette er helt utrolig. I arbeidet har vi presset på for å oppnå ufullkommenhet og en råskap, og jeg er takknemlig for de store musikalske hodene som ble med meg i komponistteamet til «Makta». For en reise det har vært, sier hovedkomponist Kåre Chr. Vestrheim.

Novemberfilm ble i 2021 en del av Fremantle etter at selskapet overtok 12 nordiske produksjonsselskap som tidligere hadde vært eid av Viaplay Group, blant dem Monster, Strix, Novemberfilm og Rakett. Det nye navnet på dette selskapet er This is nice. 

Les også: Fremantle slår sammen selskaper: - Vil gi oss enda mer styrke

To priser:

Her ser du gjengen bak den nye, norske dramaserien Makta som vant hele to priser på TV-festivalen, Cannesseries. Foto: Cannesseries.